Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 29)
20 JUL 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: D.R.A.M. • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 29)

Op zoek naar een stress verlichtende plaat? Benieuwd welke bizarre richting Muse nu weer is ingeslagen? CJP gidst je door New Music Friday!

Raarste single van de week: Muse – Something Human

Oké: we hebben Muse al een tijdje opgegeven. Maar het is toch altijd weer verleidelijk naar een nieuw singeltje van ze te luisteren, als het kijken naar een auto-ongeluk. Something Human stelt in die zin niet teleur. Het is een bizarre mix van blije folk en sci-fi sounds, alsof Of Monsters And Men op Mars is geland. Leuk gedaan jongens!

De man die overal is dit jaar: Bizzey & Ronnie Flex – Maria

Bizzey horen op een track begint een beetje te voelen als het zien van een Eyelove-reclame of Lauren Verster met een nieuw programma bij de NPO: alweer?! De 33-jarige Koning Midas van de Nederlandse rapgame is niet weg te slaan van de radio of Spotify: vandaag dropt ‘ie Maria met Ronnie Flex en dat zal ook wel weer een hit worden.

De plaat die je stress als sneeuw voor de zon doet verdwijnen: Leon Vynehall – Nothing Is Still

Een wilde werkweek, lastige tentamenperiode, vermoeiende verhuizing, knallende ruzie: stress zit niet bepaald in een klein hoekje. Hoe fijn is het dan om even lekker op de bank te liggen met een rustgevende plaat. Nu willen we Leon Vynehall niet tekort doen, want Nothing Is Still is geen random ambientvehikel. Sterker nog: we durven dit best een bescheiden meesterwerk te noemen. Vynehall combineert moderne klassieke muziek met experimentele dance & ambient en dat levert een mystiek geheel op. Alsof je door de mist loopt en je af en toe een glimp van een gigantisch gebouw ziet. Lekker liggen en laat het tot je komen!

Chance the Rapper – I Might Need Security/Work Out/Wala Cam/65th & Ingleside

Anno 2018 heb je eigenlijk niet zoveel meer aan termen als ‘album’ of ‘single’. Chance the Rapper zou volgens geruchten deze week een nieuwe plaat droppen, maar in plaats daarvan kwam hij woensdag met 4 nieuwe, losse liedjes. Ze geven een antwoord op de vraag ‘hoe is het nou met Chance the Rapper?’ Nou, hij maakt zich boos over de burgemeester van Chicago (I Might Need Security), kijkt met heimwee terug op zijn leventje zonder beroemdheid (Work Out) en betuigt zijn liefde aan Chicago (Wala Cam). Fijn om te horen dat ‘ie nog leeft en beter nog: dat Chance in vorm is.

D.R.A.M. – That’s A Girls Name

Deze drie nieuwe liedjes van D.R.A.M. gaan we dan lekker wel een EP noemen. De 29-jarige rapper is muzikaal de buurman van Chance: übervrolijke en veelkleurige hiphop. D.R.A.M. heeft eigenlijk een nog diverser arsenaal, want hij kan ook uit de hoek komen als R&B-zanger of vintage soulartiest. Op Best Hugs voegt hij daar nog een kwaliteit aan toe: eighties seksbom. Wij hebben het vermoeden dat er meer achter die hugs zit, maar goed. 

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.