Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 27)
06 JUL 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Roosevelt • Meer blogs over Muziek

New Music Friday: CJP gidst je er doorheen (week 27)

Welke nieuwe track kun je vanavond nog op je huisfeestje droppen? Welk liedje is supergeschikt voor je bbq? En welk album moet je écht luisteren deze week? CJP gidst je door New Music Friday!

Iedere week valt er op vrijdag een bom vol met nieuwe muziek. Spotify barst dan weer van de nieuwe albums en tracks, maar wat is nou écht de moeite waard? CJP vertelt je het!

Album van de week: S10 – Lithium

Misschien niet het meest gezellige album van de week, maar dat kun je Stien den Hollander (17) niet verwijten. De rapper uit Hoorn heeft het namelijk niet makkelijk. Ze kreeg psychoses, kampt met stemmen in haar hoofd en probeerde al eens uit het leven te stappen. Ondanks alles staat ze er nog steeds en juist daarom maakt Lithium zoveel indruk. Moskou is koud en kil, op Maak Me Wakker en Filosofie dip je even met je tenen in de manie die S10 te voorduren krijgt. En dan is er nog FunX Hitje – props voor de titel – met een opvallend zomerse flow. Indrukwekkend dat iemand van die leeftijd er nog staat na zoveel ellende en nog indrukwekkender dat ze er zulke muziek over maakt.

Single van de week: Roosevelt – Under the Sun

Hij maakt eigenlijk elke keer hetzelfde nummer. In het geval van Roosevelt is dat geen belediging, maar een compliment. Het zijn namelijk altijd hits. Roosevelt grossiert in gladde electropop met altijd een beetje van dat euforische festivalgevoel. Dit wil je gewoon heel hard draaien met je bek in de zon.

Zit niemand op te wachten: Kelis & Freejak – My Milkshake

Kijk, Milkshake is een geweldig liedje. Daar moet je niet aankomen. Waarom er nu een hele lelijke house-remake van is gemaakt door Freejak is dan ook onbegrijpelijk. Net zo onbegrijpelijk als het feit dat Kelis hier toestemming voor heeft gegeven. Deze remake is net zo overbodig als Nederland op het WK.

Onverwachts leuk: Justin Timberlake - SoulMate

Bij CJP kijken we verder dan onze neus lang is. De nieuwe plaat van Kensington draaien we ook gewoon (op privé-modus binnen Spotify). De stiekem toch best wel leuke hit van deze week komt van Justin Timberlake. Na die rare Man of the Woods-plaat vol lelijke R&B/rockdraken waren we een beetje klaar met Justin, maar SoulMate kun je gerust ergens droppen: een lekker low-key hitje.

Deze kan gelijk op je huisfeestje: Yuno – No Going Back

Een huisfeestje aan de gang krijgen is soms enorm stug. Dan staat de bank nog gewoon middenin de woonkamer en hangt iedereen een beetje suf bier drinkend rond. Drop deze van Yuno en die bank wordt gelijk het raam uitgesodemieterd. Yuno is een autodidact: iemand die alles zelf heeft geleerd en alles zelf doet – zelfs de fotografie voor zijn persbio. No Going Back is één en al feest met een heerlijke Tame Impala-groove en dansbare synths.  

Goed voor de bbq: Donna Blue – Sunset Blvd

Wat is er nou mooier dan bij een barbecue zwoele sixtiespop te draaien? Donna Blue klinkt dan ook het best terwijl je badend in het avondrood je derde wijntje inschenkt. Dit Nederlandse duo – Danique van Kesteren en Bart van Dalen – is verliefd op vintage pop en is gemaakt voor de soundtrack van een Morricone-film.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.