Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Festivaltijgeren met CJP: van alles wat op loeiheet We Are Electric
09 JUL 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Rick van Veluw • Meer blogs over Festival

Festivaltijgeren met CJP: van alles wat op loeiheet We Are Electric

Kijk eens verder dan je neus lang is! Deze festivalzomer sturen we de CJP-redactie naar festivals waar ze nog nooit geweest zijn. In deze eerste aflevering wordt Rick gedropt op We Are Electric. ‘Een topfestival voor millennials met keuzestress.’

Sorry, wie?

Rick van CJP natuurlijk! Festivaltijger van beroep. Je vindt me ieder jaar op Best Kept Secret, WOO HAH!, Lowlands, Le Guess Who?, maar nog nooit op We Are Electric.

wearelectric_liempde_martingarrix_festival_cjp
Dit is dus We Are Electric

Wat voor festival is dat dan?

Heb je even? We Are Electric heeft namelijk alles wat je elektronische hartje begeert. Hier vind je techno, electro, house, hiphop, drum-‘n-bass en nog veel meer aanverwante stijlen. Het is dance dat de klok slaat dus, met deze editie namen als Justice, Oliver Heldens, Paul Kalkbrenner, Dave Clarke, De Jeugd van Tegenwoordig en Mura Masa op de line-up. De grootste knaller van het weekend is Martin Garrix die het festival afsluit.

wearelectric_liempde_martingarrix_festival_cjp
In alle hoeken en gaten vind je hier festivaltententen.
wearelectric_liempde_martingarrix_festival_cjp
Lekker chillen in een regenboogeenhoorn, kan gewoon.

Waar is het?

Liempde! Voor de mensen die geen idee hebben waar dat is: het ligt grofweg tussen Den Bosch en Eindhoven in. Het festival is voor de eerste keer neergestreken op Landgoed Velder - dit weekend 'Velder Woods' -, een prachtig stuk land met open plekken en bos. 

wearelectric_liempde_martingarrix_festival_cjp
'Tis schoon hier hoor, op We Are Electric.

Nou, vertel: hoe was het?

Loeiheet. Altijd pittig als het kwik in de thermometer explodeert en jij lekker wilt festivallen. Gelukkig is het nieuwe terrein van We Are Electric daar perfect op ingericht. Het is een prachtige plek in het bos, met verschillende open plekken en fijne zitjes. Je kunt lekker zonnebaden of uitbrakken in de schaduw van het bos. Ideaal!

wearelectric_liempde_martingarrix_festival_cjp
Meneer de ijscoman heeft even pauze.
wearelectric_liempde_martingarrix_festival_cjp
Hier wordt op hoog niveau iets met een stokje gedaan.

Luilak, hang je jas op

Het begrip ‘van alles wat’ krijgt bovendien een heel nieuwe betekenis op We Are Electric. Werkelijk iedere muziekliefhebber komt hier aan z’n trekken. Je loopt in een minuutje van een tent met futuristische house naar snoeiharde techno. We horen Michiel Peeters een dikke remix droppen van All Of The Lights van Kanye West en lopen daarna binnen no time naar het hoofdpodium waar Flight Facilities smaakvolle electropop serveert. Intussen is er op de Desperados-stage al vroeg op de dag een feestje ontstaan door Alane van Wes. Ook als je even genoeg hebt van muziek kom je aan je trekken: duik lekker in een opblaaszwembad of speel een potje midgetgolf.

wearelectric_liempde_martingarrix_festival_cjp
Bij de Desperados-stage is het al-tijd aan.

Drum-'n-bass!!!

Het publiek is enorm divers. Heel wat minder hipsters ook dan vorig jaar, als we Daphne moeten geloven. Zij is er voor de tweede keer bij en heeft Romy en Amber meegenomen. ‘De sfeer is heel gemoedelijk,’ vertelt ze. ‘Op de camping leent iedereen van alles aan elkaar uit. Het is toch Brabant hé. Heel gezellig.’ We Are Electric is voor hun een must vanwege de drum-‘n-bass-programmering. Amber: ‘Jaaaa, dat is onze muziek. Dat hebben ze hier op We Are Electric altijd heel goed voor elkaar. Maar we gaan ook wel naar andere acts hoor. Gisteren waren we bij San Holo en dat was te gek.’

wearelectric_liempde_martingarrix_festival_cjp
Romy, Amber, Daphne en de rest van de $quad.

Nachtdieren

In het bos vinden we de nachtdieren. Koen en Zoë zitten even uit te puffen van afgelopen zaterdagnacht. ‘Ik weet niet wat ik allemaal achter mijn kiezen heb,’ geeft Koen toe. ‘Misschien maar even mijn zonnebril op voor de foto?’ Ook zij zijn hier voor de drum-‘n-bass. Zoë: ‘Wij hebben elkaar zelfs leren kennen op een drum-‘n-bassfeest. Het is een hele fijne community. Bij technofeesten letten mensen niet echt op elkaar, maar bij drum-‘n-bassfeesten grijp je in als iemand slecht gaat.’ Op We Are Electric pakken Koen en Zoë hier en daar ook wel wat anders mee. ‘Gisteren ging ik keihard op een of andere dikke dubstep-set,’ zegt Zoë. ‘The Prodigy was ook te gek. Er is echt veel te zien hier.’

Koen en Zoë puffen even uit in the Velder Woods.

En, is het een aanrader?

Zeker weten. We Are Electric is een topfestival voor millennials met keuzestress of Brabanders met een lastige vriendengroep. Er is voor ieder wat wils en je ziet ook nog eens iets buiten je comfort-zone. 

Was je ook op We Are Electric? Met CJP scoorde je € 10,- korting op een festivalticket! Check hier op welke festivals we deze zomer nog meer korting geven.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.