Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit vinden Italianen nú leuk
26 JUL 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Sferra Ebbasta • Meer blogs over Muziek Film Festival Expo Shoppen

Dit vinden Italianen nú leuk

Als je op vakantie gaat, moet je natuurlijk weten wat er allemaal speelt in je vakantieland. Wat is daar op dit moment de grootste hit? Welk boek staat op 1 in de bestsellerlijst? Wij praten je bij. Met vandaag: Italië.

De grootste hit in Italië op dit moment: Rvssian x Sfera Ebbasta – Pablo

Als je een hekel hebt aan hiphop, ga je overal in Europa een moeilijke vakantie beleven. In Italië is de nummer-1 positie op dit moment voor Sfera Ebbasta, een 25-jarige Italiaanse rapper die goed naar Migos heeft geluisterd. Op Pablo rapt hij in zijn moerstaal over zijn grote voorbeeld Pablo Escobar en laat hij de ‘skrrrtsss’ en ‘brrrrrss’ rijkelijk vloeien over een pianobeat van Rvssian.

Het bestverkochte boek in Italië op dit moment: Nicholas Sparks – Ogni respiro

Iedereen kent The Notebook, maar niet iedereen weet dat die superdramatische film is gebaseerd op een boek van Nicholas Sparks. En je wist waarschijnlijk ook niet dat de beste man een nieuw boek uit heeft – Every Breath, of op zijn ItaliaansOgni respiro – en dat deze roman een bestseller is in Italië. Ogni respiro is net als The Notebook een hopeloos romantisch boek over twee mensen die allemaal moeilijke keuzes moeten maken. Kun je lekker wegzwijmelen terwijl je af en toe stiekem naar die Italiaanse prima donna staart. 

nicholassparks_ognirespiro
Google Translate zegt dat 'Ogni respiro' zoiets betekent als 'elke ademhaling'.

Het best bezochte museum van Italië afgelopen jaar: Colosseum

Hier moet je dus echt (niet) heen! Wel: als je FOMO hebt om highlights te missen. Niet: als je een hartgrondige haat hebt tegen alles wat toeristisch is. Maar goed, het Colosseum prijkt al een aantal jaar bovenaan het lijstje van best bezochte musea. Ik hoor je denken: ‘musea? Het Colosseum is toch meer een monument of bouwwerk ofzo?’ Vinden wij ook, maar het Italiaanse ministerie van Cultureel Erfgoed vindt het wel een museum. De top-3 is al 3 jaar ongewijzigd: op nummer 2 de stad Pompeï en op 3 het vermaarde Uffizi Museum in Florence, met veel werk van Michelangelo.

colosseum_rome_italy_turism
Wat staat dat Colosseum er lekker bij zeg.

Het leukste festival van Italië: Beaches Brew

‘Leuk’ is niet in cijfers te vatten, dus hier gaan we lekker onze mening geven. Want je moet een keer naar Beaches Brew (100 punten als je de verwijzing snapt). Het is een van de meest laagdrempelige festivals van Europa: je betaalt namelijk 0 euro voor een festivalticket. Dit gratis festival aan de Adriatische kust(!) in Ravenna heeft bovendien elk jaar weer een toffe line-up. Dit jaar kwamen o.a. Downtown Boys, Ezra Furman, Khruangbin en Tune-Yards langs. ‘Kwamen’ inderdaad: Beaches Brew is altijd begin juni. Dus je kunt vast plannen maken voor de zomer van 2019.

De best bezochte film in Italië op dit moment: Skyscraper

Er zijn tegenwoordig meer films met Dwayne Johnson in de bioscoop dan graden op de thermometer, maar daar hebben de Italianen lak aan. Blockbuster Skyscraper met Dwayne ‘The Rock’ Johnson prijkt bovenaan de Italiaanse box office. Hij speelt een ex-FBI agent die bewaker wordt in een wolkenkrabber en natuurlijk gaat alles al snel naar de kloten. Op nummer 2 dan een film van Italiaanse makelij? Je zou het denken bij een titel als La prima notte del giudizio, maar dat is de vertaling van The First Purge. Een supergezellige horror/actiefilm waarin er stevig op los geknokt wordt.

En dan krijg je ook nog eens CJP-korting in Italië! Niet dat we daar een kantoor hebben (helaas), maar dankzij het EYCA-logo (European Youth Card) op je pas ga je ook daar extra voordelig naar musea, festivals, theatervoorstellingen en nog veel meer culturele events en instellingen. Check hier waar je in Italië allemaal EYCA/CJP-korting krijgt.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.