Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
CJP's Cultuurknallers Week 28
05 JUL 2018 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Muziek

CJP's Cultuurknallers Week 28

Kunst snuiven met dikke korting! Met deze week: een overvol festivalweekend, een mysterieuze man die al je wensen vervult en een spetterend avondje Parade in Den Haag. Lekker met die CJP-pas de deur uit!

Muziek

11 juli: Caravãna Sun & Starfish
Tussen al dat festivalgeweld door zijn er ook gewoon nog hele leuke clubshows in de vaderlandse poppodia. Wat dacht je van Caravãna Sun & Starfish in de Sugarfactory? Caravãna Sun brengt zonnige surfrock uit Australië en Starfish voegt daar energieke ska & reggae aan toe. Partay!
Sugarfactory, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info 

Film

10 juli: The Adventures of Priscilla (1994)
Zak onderuit in een tweepersoons zitzak, voetjes in het zand, koud drankje in de hand, de skyline van Amsterdam op de achtergrond en bekijk The Adventures of Priscilla (1994). Mits het mooi weer is natuurlijk. Voor CJP'ers hebben wij 12 gratis koptelefoons geregeld. Even zwaaien met je CJP-pas en je zit gebakken.
Stadsstrand bij Pllek, Amsterdam // Gratis koptelefoon // Meer informatie

10, 13 en 15 juli: A Summer with Studio Ghibli
The summer is magic, is magic, oh, oh, ooooh! In KINO en Lab111 is het goed toeven deze zomer. Waarom zou je in het park gaan zitten als je ook Studio Ghibli-films kunt kijken? Klassiekers als My Neighbor Totoro, Princess Mononoke en Spirited Away komen allemaal voorbij: stuk voor stuk magische klassiekers. 
KINO, Rotterdam en Lab111, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer informatie

Vanaf 12 juli: Disobedience
Na de dood van haar vader keert Ronit (Rachel Weisz) terug naar de besloten orthodox joodse gemeenschap waaruit ze verbannen was. Als ze weer contact krijgt met haar jeugdvriendin Esti (Rachel McAdams) en de vlinders in haar buik weer terugkeren, zorgt dat voor een hoop gedoe.

Vanaf 12 juli: Wij
De loeihete zomer zorgt voor acht tieners voor verveling. Om dit te doorbreken dagen ze elkaar en zichzelf steeds verder uit met perverse spelletjes en keiharde exploitatie. Langzamerhand veranderen ze in meedogenloze roofdieren.

Vanaf 12 juli: The Place
Kon je maar elke dag één wens doen. Dan was het leven zoveel makkelijker. In The Place kan dat: je ziet hoe verschillende mensen telkens met dezelfde mysterieuze man afspreken. Hij kan hun wensen vervullen, maar dan moeten ze er wel wat voor terug doen. Wat precies? Dat zie je in The Place. 

Theater

13 t/m 22 juli: Over het IJ Festival
Eigenlijk was het Over het IJ Festival in Amsterdam zijn tijd ver vooruit. Zij werken immers al jaren met zeecontainers: net zo handig en knus als een ultrahip tiny house. Stap binnen in zo’n container en je zit middenin een avontuurlijke theatervoorstelling.
NDSM-werf, Amsterdam // 10,- CJP-korting // Meer info

Alleen nog t/m 15 juli: Mare
Het koraalrif is al voor de helft kapot en de Noordpool smelt. En dan lopen al die klimaatonderhandelingen ook nog spaak. De setting van dit stuk zou dus best realiteit kunnen worden. Met hun voeten in het water levert toneelgezelschap Vis-à-Vis een geestige voorstelling in een overstromende, toekomstige wereld. Alleen nog deze week te zien!
Stichting Vis-à-Vis, Almere // € 12,50 CJP-korting // Meer info

Festival

11 t/m 15 juli: Dour Festival
We geven het niet graag toe, maar de Belgen doen het beter. Ze hebben beter bier, betere friet en ook betere festivals. Zoals het Dour Festival. Verwacht artiesten als Harry Potar en Robert Hood, maar ook Alt-J, Diplo, Big Boi, Mura Masa, Princess Nokia, Selah Sue en nog véél meer.
België // 15,- CJP-korting // Meer info

13 t/m 15 juli: Melt Festival
Melt Festival flikt het om Tyler, The Creator, Princess Nokia, The xx, The Internet en Florence + The Machine in de line-up te gooien. En het is niet eens zo ver weg: gewoon bij onze Oosterburen op de Ferropolis, een openluchtmuseum voor industriële mijnbouw aan het Gremminer Meer.
Ferropolis, Duitsland // 30,- CJP-korting // Meer info

13 t/m 15 juli: North Sea Jazz
Het festival dat ooit Amy Winehouse regelde en op de valreep jazzlegende Miles Davis wist te boeken (hij stierf tien weken later). Oké, dit was dan in respectievelijk 2004 en 1991, maar nog steeds weet geen enkel Nederlands festival het wereldniveau van North Sea Jazz te toppen. Dit jaar is de line-up weer dubbeldik met de komst van Earth, Wind & Fire, Nile Rodgers & Chic, D'Angelo, N.E.R.D, Emeli Sandé, Leon Bridges en Gregory Porter.
Ahoy Rotterdam // 10,- CJP-korting // Meer info

15 juli: DECODED | Avondje Parade @ Den Haag
Met het Avondje Parade van CJP krijg je entree tot het terrein en kaartjes voor twee speciaal voor jou uitgezochte voorstellingen. En als je daarná op het terras ploft, krijg je van ons nog een gratis drankje. Deal? In Den Haag zie je op 15 juli de voorstellingen Allemaal Mensen #5 van Toneelgroep Oostpool en Het Lucky Foundation Televisie Gala.
Westbroekpark, Den Haag // 15,- met CJP // Meer info

Expo

Vanaf 6 juli: 99 +1 - Kunst van eigen bodem
Eigen kunst eerst! Oké, zo nationalistisch zijn we nu ook weer niet, maar het bekt wel lekker. Vandaar dat Donald Trump zo'n succes heeft. Bij de expo 99 +1 - Kunst van eigen bodem in Museum het Valkhof in Nijmegen zie je 99 werken van 99 Nederlandse kunstenaars met actueel en urgent werk. 
Museum Het Valkhof, Nijmegen // € 6,50 CJP-korting // Meer info 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.