Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
11x dit wil je niet missen deze week (31)
30 JUL 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: Sex Worker's Opera © Manu Valcarce • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo

11x dit wil je niet missen deze week (31)

Sta oog in oog met Rihanna, Lady Gaga en Barack Obama, luister naar sekswerkers en brak gratis uit bij de voorpremière van The Guilty in Het Ketelhuis: dit zijn onze tips voor deze week. 

Muziek

Zaterdag 4 augustus: Hermitage Green
Na de release van hun eerste album speelde de Ierse band Hermitage Green in uitverkochte zalen. Met hun nieuwe EP Gold & Rust hebben ze heel wat te bewijzen. Daarom doken ze de studio in met de awardwinnende producer Matt Lawrence, die ook met Amy Winehouse, Adele en Mumford & Sons werkte. Dat belooft wat zaterdag.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Meer info

Zondag 5 augustus: Heather Nova
‘An intimate acoustic evening’: zo luidt de titel voor het concert van Heather Nova in Caprera. Dat moet wel lukken met haar rauwe nummers en heldere stem. De heerlijke avondzon in openluchttheater Caprera maakt de avond nog intiemer.
Caprera, Bloemendaal // € 2,90 CJP-korting // Meer info

Film

Vanaf 2 augustus: L’Atelier
De bekende Franse schrijfster Olivia Dejazet geeft een schrijfworkshop in het Franse stadje La Ciotat. Een van de cursisten, Antoine, ontpopt zich ineens als briljante schrijver van een politieke thriller. Of is hij een massamoordenaar die zijn testament opstelt?  

Vanaf 2 augustus: Tangerine
Prostituee Sin-Dee is weer aan het werk, nadat ze een gevangenisstraf van 28 dagen heeft uitgezeten. Als ze hoort dat haar vriendje ontrouw is geweest, probeert ze samen met haar collega Alexandra achter de waarheid van dit gerucht te komen. Leuk feitje: de film is met een iPhone gemaakt.

Zondag 5 augustus: DECODED | Gratis voorpremière van The Guilty
Speciaal voor CJP-ers vindt op zondag 5 augustus een voorpremière van de Deense thriller The Guilty plaats. De film vertelt het verhaal van Asger Holm, een voormalig politieagent die bij de alarmcentrale werkt en 112-telefoontjes aanneemt. Vlak voor het einde van zijn dienst wordt Asger gebeld door een jonge vrouw. Ze blijkt gekidnapt en Asger is vastbesloten haar te redden vanachter zijn bureau met computer en telefoon.
Het Ketelhuis, Amsterdam // Gratis voor jou en je +1 // Meer info

Festival

3 t/m 12 augustus: Festival Horizontoer
Festivalgangers opgelet! Een spetterend festival overheerst de Noordzee: het cruise-festival Horizontoer. Slapen in je kajuit of hut, onbeperkt eten en chillen op het dek van jouw zeilschip, de zilte zeewind in je haren, en zeeparels van voorstellingen zien terwijl je van Terschelling naar Texel en van Ameland naar Vlieland vaart. Kijk wel uit dat je niet verdrinkt in je rum als je de zee onveilig maakt.
Festival Horizontoer // tot € 50,- CJP-korting // Meer info

Bij Festival Horizontoer zie je voorstellingen terwijl je van Terschelling naar Texel en van Ameland naar Vlieland vaart.

Zondag 5 augustus: DECODED | Avondje Parade in Utrecht
Met DECODED van CJP krijg je entree tot het terrein en kaartjes voor twee speciaal voor jou uitgezochte voorstellingen. En als je daarna op het terras ploft, krijg je van ons nog een gratis drankje. Deal? In Utrecht zie je op zondag 5 augustus de voorstellingen Het Dansconcert Role Model en Escaperoom van ZEP.
Moreelsepark, Utrecht // € 15,- met CJP // Meer info

Role Model

Theater

2 augustus t/m 12 augustus: Theaterfestival Boulevard
Een speeltuin voor theatermakers, dansers en muzikanten: dat is Theaterfestival Boulevard. Check vooral de voorstellingen Gesualdo of Verboden gebied. Vrouw in Niemandsland., die plaatsvinden op de meest uiteenlopende locaties: van oude fabriekshallen tot musea en zelfs achtertuinen. Met als epicentrum het festivalplein naast Sint Janskathedraal waar je tot in de late uurtjes kunt doorfeesten.
Verschillende locaties, Den Bosch // tot € 7,- CJP-korting // Meer info

Gesualdo, een voorstelling van De Warme Winkel en Nederlands Kamerkoor © Sofie Knijff

t/m 2 augustus: Sex Worker's Opera
De cast van Sex Worker's Opera bestaat voor de helft uit sekswerkers, net als de crew. Welke helft is niet helemaal duidelijk, maar dat is ook niet belangrijk. Iedereen krijgt betaald en bovendien: veel strippers zijn enorme podiumbeesten. 'Leer ons kennen', is de boodschap van de opera: een stuk dat voor het eerst buiten Groot-Brittanië is te zien.
Compagnietheater, Amsterdam // € 5,- CJP-korting // Meer info

Sex Worker's Opera © Manu Valcarce

Expo

t/m 1 september: Big Heads – Martin Schoeller
Lady Gaga, Jay-Z, Jack Nicholson, Barack Obama, Rihanna en Mark Zuckerberg: Martin Schoeller weet iedere beroemdheid voor zijn camera te krijgen. Hij brak internationaal door met zijn gigantische portrettenserie Close Up, waar hij al meer dan twintig jaar aan werkt. Letterlijk gigantisch: Schoeller drukt de portretten van beroemdheden altijd op zeer groot formaat af.
Nederlands Fotomuseum, Rotterdam // € 6,- CJP-korting // Meer info

Barack Obama © Martin Schoeller

t/m 23 september: A Propaganda Retrospective – Steve Bannon
Steve Bannon is dé man achter de campagne van Donald Trump. Een beter voorbeeld van de enorme invloed die propagandakunst heeft op de maatschappij is er niet. Daarom toont Het Nieuwe Instituut hoe het werk van Bannon van invloed is geweest op de opkomst van Donald Trump en de politiek van zijn presidentschap.
Het Nieuwe Instituut, Rotterdam // 50% CJP-korting // Meer info

A Propaganda Retrospective van Steve Bannon in Het Nieuwe Instituut.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.