Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
We belden even met het dieren castingbureau voor de hond van onze directeur
15 JUN 2018 • Door Vivian Buers • Meer blogs over Film

We belden even met het dieren castingbureau voor de hond van onze directeur

Jouw hond op het witte doek? Het lijkt onmogelijk, toch is het dat niet. Ook jouw huisdier kan schitteren als een filmster. Huisdieren met gevoel voor drama kunnen namelijk aankloppen bij dierencastingbureau Catvertise. Wij belden even voor wat tips (voor de hond van de directeur van CJP, sst!).

Heeft jouw huisdier gevoel voor drama? Paradeert hij met een gezonde dosis sterralure door de woonkamer als een celeb in spé? Wij vroegen ons af hoe je van je eigen hond een filmster maakt. Blijkt gewoon te kunnen! Gewoon even naar de castingdag van een dierencastingbureau. Ja, het dierencastingbureau: dat bestaat. Wij vroegen ons af of deze snoezige Casper (zie foto, wat een ster!), de hond van de directeur van CJP, genoeg allure heeft voor de showbizz. Wij belden daarom even met Sabine van der Helm (58) van dierencasting Catvertise. Al 32 jaar scout ze dieren voor films als De Heineken ontvoering, Komt een vrouw bij de dokter, Achtste Groepers Huilen Niet en Spijt!  

Casper, de hond van onze directeur. Is het geen snoesje?

Hi Sabine, Wat vind je van CJP-hond Casper? Heeft hij de look and feel van een filmster?
'Alle honden zijn eigenlijk een filmster. Als de eigenaar zich met Casper inschrijft op een castingdag, kan ook hij een filmster worden. Het is vooral belangrijk dat de hond het zelf leuk vindt om in een film te spelen. Verder is het fijn als het een chille hond is die niet zo snel gestrest raakt. Dat zie je op beeld.’
Casper is eigenlijk een doodnormale hond, moet hij niet op een film- en televisietraining?
'Nee, juist niet! Dieren met de minste training zijn het puurst. Tricks zoals een high-five en dood vallen doet een hond meestal alleen bij zijn baas. Als filmster moet de hond zich juist op zijn gemak voelen, vooral bij acteurs. Het is dus belangrijk dat honden sociaal zijn en zeker niet bang.'
Oh, dat zit bij Casper wel goed. Moet een hond verder nog specifieke kenmerken hebben?
'Nee, wij matchen een hond aan de productie. Soms hebben we dan juist hele gekke honden nodig. Honden die tegen de norm ingaan. Zo had ik ooit een hond in mijn bestand die al-tijd  ALLES opat. De perfecte match voor een commercial voor Center Parcs (zie hieronder). Normaal zijn honden namelijk zo getraind, dat ze niets meer van tafel durven te eten.' 

Deze veelvraat check je op 0.16e minuut in de commercial

Heb je verder nog een goed advies?
Ja! Wil je rijk worden van je hond? Dan moet je de honden-showbizz vooral links laten liggen. Veel geld verdien je er namelijk niet mee. Geef je hond alleen op, omdat je trots bent op je dier. Wil je toch vooral geld verdienen? Pak het dan aan zoals bij de Grumpy Cat. Die kat kan namelijk he-le-maal niks, maar aan de marketing verdient zijn baas bakken met geld.

Tja, dit is inderdaad niet echt een lieverdje...

Dankjewel! Wij gaan even de directeur van CJP inlichten, misschien zie je Casper binnenkort wel op de castingdag. 

Hebben we je lekker gemaakt voor hondenfilms? In de bios zie je nu Isle of Dogs van Wes Anderson. Met je blauwe CJP-pas krijg je een lekkere € 2,- CJP-korting!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.