Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit zijn de meest fashionable tenues van het WK
14 JUN 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Nike • Meer blogs over Lifestyle Shoppen

Dit zijn de meest fashionable tenues van het WK

De grootste hype van dit WK? Het tenue van Nigeria! De door Nike ontworpen collectie (zie header) verkocht begin juni in drie minuten(!) uit. Niet alleen Nigeria heeft oogverblindende shirts: die van Duitsland, Mexico en Colombia mogen er ook zijn. Dit is de WK-fashionguide.

We zijn er niet bij en dat is pri-hi-ma! Geen WK voor Nederland betekent niét dat je geen ander land kan supporteren. Bovendien een mooie kans om eens wat anders dan oranje aan te trekken. En daar leent dit wereldkampioenschap zich bij uitstek voor: want er rent een partij stijl door je beeldscherm de komende weken. Daar word je jaloers van! Dit zijn de meest fashionable tenues van het WK:

Marokko

Donkergroen, rood en wit: dat zijn de kleuren van Marokko. Adidas heeft met die combinatie een stijlvol setje gebrouwen voor de Leeuwen van Atlas. Wij gaan wel lekker op dat eenvoudige, maar in Marokko zijn fans woedend om het ontwerp. Zij stellen dat Adidas er met de pet naar heeft gegooid en vinden dit shirt doodsaai.

marokko_worldcup_kit
Ziyech lijkt er wel blij mee te zijn.

Portugal

Oké, het thuisshirt van Portugal is slaapverwekkend. Rood met een groene touch, gaaaaap. Het uitshirt is een heel ander verhaal: waar kunnen we bestellen? Check dat grote groenrode kruis dan, dat dit shirt dwars doormidden snijdt! Wat een beauty.

portugal_worldcup_kit
We love it.

Kroatië

Meestal mogen kledingsponsors als Nike en Adidas niet tornen aan een thuisshirt. Argentinië moet natuurlijk altijd de lichtblauwe strepen hebben en Brazilië mag niet zonder geel shirt op het veld staan. Bij Kroatië is dat ook zo, maar het roodgeblokte basismodel is voor ons al mooi genoeg. Ook al is het stiekem elk jaar min of meer hetzelfde.  

kroatie_worldcup_kit
Blokblokblok

Duitsland

Kijk, Duitsland is allang niet meer onze aartsrivaal in het voetbal. Dat is Portugal, dat weet iedereen (#WK2006) Dus je mag best gezien worden in een Duits voetbalshirt. Onze oosterburen hebben zich – natuurlijk – door Adidas in het nieuw laten steken en dat ziet er geweldig uit. Het thuisshirt heeft een fikse opfrisbeurt gekregen, maar het blauwe uitshirt is toch wel onze favoriet. ‘Tis net een schilderij!

germany_worldcup_kit
Duitse voetbaljongens in Duitse shirts, je mag dit (weer) gewoon mooi vinden

Mexico

Waarschijnlijk ging Adidas daarna verder met het Mexicaanse ontwerp, want daar is grofweg hetzelfde gebeurd. Het thuisshirt heeft wat subtiele nieuwe hints en bij het uitshirt mocht geëxperimenteerd worden. Heel handig voor de Italianen die er dit WK (net als wij) niet bij zijn: met het Mexicaanse uitshirt zitten ze qua kleuren goed en het is ook nog eens heel stijlvol!

mexico_worldcup_2018
Prachtig toch lieve mensen.

Colombia

Sinds het zien van dit shirt zijn wij een procedure gestart om onze naam te veranderen in Colombiaans Jongeren Paspoort. Kijk dan! Hier is die ene emoji met hartjes in de ogen voor gemaakt. Met het shirt van Colombia kun je makkelijk op sollicitatiegesprek, zo stijlvol is het.

:hearteyes:

Japan

Last but zeker niet least: Japan. Shirts met stipjes of streepjes zie je eigenlijk zelden op een sporttenue, want meestal ben je dan niet goed zichtbaar in het veld. Toch heeft Adidas de stoute schoenen aangetrokken en halleluja, wat heeft het een mooi shirt opgeleverd. Is dit de mooiste kleur donkerblauw die we ooit gezien hebben? 

Donkerblauw was nog nooit zo mooi.

Helemaal geinspireerd door deze WK-fashionguide? Bij Perry en Aktiesport scoor je nu voordelig een hagelnieuw WK-tenue met dikke vette CJP-korting! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.