Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 26
28 JUN 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Gorillaz • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 26

Is Gorillaz nu alweer terug? Waarom heet het nieuwe album van Janne Schra OK? En wie durft tegenwoordig een liedje nog Hello te noemen? Hoor het in de nieuwste releases van deze week!

Florence + the Machine – High as Hope (album)

High as Hope is een bijzonder album in de carrière van Florence and the Machine: de teksten staan bol van de twijfels en de zoektocht naar liefde, maar muzikaal lijkt Florence Welch helemaal de juiste snaar te raken. Florence + the Machine had altijd een wat topzwaar geluid met grootse strijkerballades, maar op High As Hope is alles beter in balans en soms zelfs subtiel. Intussen is Florence wel verdrietig dat iemand niet meer terug appt (Big God) en bezingt ze de struggles van de millennial (Hunger).

Gorillaz – The Now Now (album)

De Gorillaz-methode is een beproefd recept: Damon Albarn verzamelt een hoop sterren bij elkaar en maakt met hen vreemde hiphop, groovy disco of melancholische electrop. Vorig jaar leverde dat met Humanz – met o.a. Vince Staples, Grace Jones & Popcaan - wisselende resultaten op. Een jaar later gaat Albarn alweer in de herkansing met The Now Now. De voortekeningen zijn gunstig: het zonnige Humility is een shot in de roos en Snoop Dogg valt prettig uit de toon op Hollywood.

Janne Schra – OK (album)

Het nieuwe album van Janne Schra is vernoemd naar wat vaders altijd terugappen als je een heel verhaal vertelt. Tenminste, dat vullen wij dan maar even in. Schra is wat ons betreft meer dan OK: haar prachtig aangeklede liedjes zitten altijd vol details en daar blijf je naar luisteren. Ook op OK valt er weer genoeg te ontdekken: van klassieke singer-songwritersongs naar calypso of bossanova.

Dave Budha – Je Kent Mij (EP)

Ken jij Dave Budha al? Anders is de titel van zijn nieuwe EP wel een beetje gek. Wij in ieder geval: we interviewden ‘m dit jaar zelfs nog. Op Je Kent Mij steekt hij zijn vriendin een hart onder de riem over een triphopproductie en Voorlopig, Voor Nu klinkt als zijn eerste poging tot Nederpop. Met MMB is er dan ook nog een hiphoptrack over ‘money & Benz’. Voor ieder wat wils!

Let’s Eat Grandma – I’m All Ears (album)

Leuk grammaticaal grapje, deze bandnaam. Rosa Walton en Jenny Hollingworth van Let’s Eat Grandma willen je er even aan herinneren hoe belangrijk komma’s zijn. Maar goed, de muziek: Let’s Eat Grandma goochelt heerlijk met dreampop, psychedelica en wave. Een smakelijke cocktail, want Falling Into Me en It’s Just Not Me zijn puntgave popliedjes.

Mozes and the Firstborn – Hello (single)

Je hebt best wel lef als je je single Hello noemt: de concurrentie van Lionel Richie en Adele is namelijk niet mals. Mozes and the Firstborn durft het gevecht aan. In hun refrein geen vragende ‘hello’, maar een vasthoudende ‘Hello! Hello! Hello! Hello!’. Recht-door-zee powerpop, eigenlijk veel lekkerder dan weer zo’n gezapige ballade.

Mitski – Nobody (single)

Meestal klinkt Mitski als een grote storm in haar muziek: allesverslindend, nietsontziend, dwingt je te luisteren. Daarom is Nobody ook zo verrassend. Mitski heeft gekozen voor een discofundament en dat maakt dit bijna een vloervuller. Bijna, want ze zingt vooral over eenzaamheid. ‘And I know no one will save me / I just need someone to kiss’.

MorMor – Heaven’s Only Wishful (EP)

Dat je bij de eerste luisterbeurt al ‘YES! YES! YES!’ wil schreeuwen. MorMor (echte naam Seth Nyquist) debuteert met deze EP, maar onervarenheid hoor je nergens. Neem single Heaven’s Only Wishful: hoe klinkt dit zó goed? Beetje Blood Orange, beetje nineties feel en wat zalvende synths. Wij zitten vast in de MorMor-fanclub.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.