Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 25
20 JUN 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Mura Masa • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 25

Wat een heerlijke lijst met nieuwe muziek, al zeggen we het zelf. Pomp deze donderdag nieuwe tunes van Kamasi Washington, Goldlink, Cullen Omori en Vinyl Williams!

Kamasi Washington – Heaven and Earth (album)

Wij noemen hem gerust de grootste jazzmuzikant van dit moment. Kamasi Washington is nu al een fenomeen, ook al heeft hij pas één album en een EP uit. Washington maakt epische, spirituele jazz. Denk grootse stukken met prachtige harmonieën die nog lang nazingen in je hoofd. Heaven and Earth is net als zijn debuut The Epic een ambitieuze jazzplaat met een groot gebaar.

Dawes – Passwords (album)

In de Verenigde Staten barst het van de folkpopbands. Dawes is een van de pareltjes van het genre, vooral door het vakmanschap van frontman Simon Dawes. Hij schudt de folkclassics zo uit zijn mouw. Vaak met de nodige melancholie en tristesse, maar altijd wel met een spannende insteek (Telescope).

Goldlink – Got Friends (feat. Miguel) (single)

Heerlijke entree van Miguel op deze track van Goldlink: ‘She said, all of my bitches got friends. You don’t need to pick!’ Gelijk de toon gezet ook, want Goldlink schept op Got Friends uitgebreid op over al het vrouwelijk schoon dat zijn kant op komt. Sinds zijn succesvolle plaat At What Cost is dat ook logisch en op deze laidback track wordt die zegetocht voortgezet.

Vinyl Williams – Noumena (single)

In een bubbel zitten wordt meestal gezien als iets negatiefs, maar in het geval van Vinyl Williams vinden we dat helemaal niet erg. Lionel Williams maakt al sinds 2007 licht psychedelische dreampopliedjes met een fikse zweem ambient. En dat verveelt nooit: Noumena was in de sixties sowieso een hit geworden.

Cullen Omori – Happiness Reigns (single)

Hij is pas 26 jaar oud, maar Cullen Omori is al gepokt en gemazeld in de muziekindustrie. Als tiener begon hij de band Smith Westerns, dat drie albums uitbracht en daarna uit elkaar ging. Omori besloot het solo te wagen en bracht een aardig debuutalbum uit. Nu is het tijd voor nummer twee: Happiness Reigns is zonovergoten gitaarpop met een fijn melancholisch tintje.

Ghost Bag – Ghost Bag & Tine Fetz (album)

Nick Jongen en Tine Fetz hebben het begrip ‘penvrienden’ naar een hoger niveau getild met hun project Ghost Bag. Jongen is muzikant (o.a. Baby Galaxy, I Am Oak) en Tine Fetz een Berlijnse illustrator. Ze stuurden elkaar twee maanden lang muziek en tekeningen en zo werd Ghost Bag & Tine Fetz geboren: lo-fi liedjes met illustraties als uithangbord. Check Friendly Ghost!

Mura Masa – Move Me (feat. Octavian) (single)

Hoe definieer je zoiets als een goed oor? Geen idee, maar Mura Masa heeft het. Producer Alex Crossan scoorde dik met crossover electrohits als Lovesick en Firefly, door het beste van hiphop, pop en stuiterelectro te combineren. Op Move Me gooit hij weer van alles in de blender: grimerapper Octavian wordt losgelaten op een groovy beat en klinkt als de Britse Bizzey.

Judy Blank – Tangled Up In You (single)

‘Sad song alert, enjoy’. Zo verkoopt Judy Blank haar nieuwe single. En ja, Tangled Up In You is inderdaad van het verdrietige soort dan. Op een goede manier natuurlijk: Judy heeft alleen haar gitaar en prachtige stem meegenomen om te zingen over that second glass of red wine als zij en haar geliefde weer eens in een lastig gesprek belanden.  

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten inde Melkweg, Doornroosje, TivoliVredenburg en meer!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.