Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 24
14 JUN 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: SOPHIE • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 24

Er komt nog altijd meer muziek uit dan je kunt luisteren: daarom maken wij iedere donderdag een selectie met de beste nieuwe muziek. Deze week blaas je je speakers op met Melody’s Echo Chamber, SOPHIE, Indian Askin en Jay Rock.

Rolling Blackouts Coastal Fever – Hope Downs (album)

Best bijzonder dat je met zo’n onmogelijke bandnaam binnen de kortste keren kunt uitgroeien tot indiesnoepje van het jaar. Rolling Blackouts Coastal Fever uit Australië is ook best een ongebruikelijke band, met drie frontmannen die de lead delen en allemaal liedjes schrijven. Op Hope Downs klinkt hun stuwende gitaarpop strakker en glorieuzer dan ooit.

Melody’s Echo Chamber – Bon Voyage (album)

Het is een wonder dat Melody’s Echo Chamber met een nieuwe plaat komt. In 2017 brak de Franse Melody Prochet een rugwervel en kreeg ze een hersenbloeding. Toch keert ze nu terug met haar eerste plaat in zes jaar tijd. Alsof ze nooit is weggeweest: eclectische psychpop met een duidelijk Frans stempel.

SOPHIE – Oil Of Every Pearl’s Un-Insides (album)

Popmuziek zoals SOPHIE die maakt, heb je nog nooit gehoord. Het is hysterische electropop met een bipolaire stoornis: dan weer een suikerzoete hook, dan weer het donder en geraas van afbrokkelende beats. Op Oil Of Every Pearl’s Un-Insides hoor je SOPHIE in al haar gestoorde manie.

Indian Askin – I Feel Something (single)

I Feel Something is een liedje voor de nacht: dit draai je over de speakers tijdens een nachtelijk ritje naar huis. Frontman Chino Ayala mijmert een eind weg en hij is niet vrolijk: ‘seems like every day, brings me down.’ Met drums die als Massive Attack klinken en allerlei prachtige details in de mix maakt Indian Askin een spannende afslag linksaf.

Chromeo – Head over Heels (album)

Nee, neem dan Chromeo. Die mikken duidelijk op je heupen met Head over Heels. Het Canadese duo maakt al jaren aalgladde discopop met een fikse dosis funk en seks. Soms doet dat pijn aan je glazuur, maar meestal dans je halverwege een track al mee. Zet Must’ve Been maar eens op: benieuwd hoe lekker je collega’s hier op gaan.

Mourn – Sorpresa Familia (album)

Vraag: kun je een album gijzelen? Antwoord: ja. In 2016 stond Mourn te trappelen hun tweede plaat uit te brengen, maar dwarsboomde hun Spaanse label alles vanwege gezeik over geld. De band kon daarna niet op tour om de plaat te promoten en hun carrière leek op pauze gezet. Godzijdank is er nu een woeste derde plaat op het Amerikaanse label Captured Tracks en worden alle labelsores er vol overgave uitgezongen door Carla Perez.

Jay Rock – Redemption (album)

Als je op een cover ‘TDE’ ziet staan, weet je dat het goed is. TDE staat voor Top Dawg Entertainment en is de thuishaven voor o.a. Kendrick Lamar, ScHoolboy Q en SZA. Jay Rock hoort ook bij die familie en op Redemption mag hij eindelijk eens in de spotlights staan.

Douglas Firs – How Can You Know (EP)

Zet ‘millennials’ in een tekstje en iedereen wordt wild. We verslinden nieuws over deze generatie en hoe die zich gedraagt. Slim dat Douglas Firs dus over de enorme keuzevrijheid van millennials zingt in How Can You Know. En dat is niet makkelijk scoren – dat doet Douglas Firs nooit – maar een prachtige ballad waarin hij ons troostend toezingt: it’s allright.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.