Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 23
07 JUN 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Lykke Li • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 23

Hebben we eindelijk de opvolger van Amy Winehouse gevonden? Is Bokoesam de meest productieve rapper van Nederland? En waarom is Lykke Li verdrietig maar ook sexy? Je hoort het in de nieuwe releases van deze week!

Jorja Smith – Lost & Found (album)

In het Britse muzieklandschap werd een fikse krater geslagen toen Amy Winehouse overleed. Jorja Smith lijkt dat gat nu te vullen. Haar stem heeft net zoveel onversneden soul als wijlen Amy. Jorja doet het alleen niet met uptempo jazzpop, maar met twinkelende slaapkamer R&B (February 3rd) en een bonafide househit (On My Mind).

Lily Allen – No Shame (album)

We blijven even in Groot-Brittannië hangen, want Lily Allen komt ook met een nieuwe plaat. Meestal krijgen we een grote bek van mevrouw Allen, maar op Trigger Bang en Higher durft ze zich opvallend kwetsbaar op te stellen. Allen zingt openhartig over een drugsverslaving en een mislukte relatie. Gelukkig af en toe ook nog wel eens met een cynisch grapje!

Snail Mail – Lush (album)

Twee geweldige hooks in één liedje stoppen, dat is toch zonde? Niet als je Lindsey Jordan heet. Onder het alias Snail Mail maakt de piepjonge Amerikaanse (19) melodieuze indierock: luister maar naar Pristine, dat halverwege een break heeft waarna er nóg een geweldig refrein volgt. En zo vind je nog wel meer hits op Lush: wat een traktatie. (p.s. morgen interview met Snail Mail op CJP.nl!)

Lykke Li – So Sad So Sexy (album)

Best wel saillant, zingen dat je bang bent dat je geliefde vreemdgaat terwijl diezelfde geliefde achter het plexiglas van de studio naar je staart (two nights). Jeff Bhasker is Lykke Li’s man én producer op haar nieuwe plaat So Sad So Sexy, waarop de Zweedse zangeres de bakens verzet. De grootse zwelgballads van I Never Learn maken plaats voor door trap geïnspireerde beats en producties waar zelfs Skrillex in de credits opduikt.

Robin Kester – Lost For A Day (single)

Verdwalen is leuk zolang je weet dat je op een gegeven moment de weg wel weer vindt. Op Lost For A Day raakt Robin Kester een dag de weg kwijt. Lekker overzichtelijk. Wij dwalen maar wat graag achter haar aan: de Utrechtse singer-songwriter heeft er een hypnotiserend gitaarliedje van gemaakt, waar achter iedere hoek weer een ander geluid opduikt.

Boy Azooga – 1,2, Kungfu! (album)

Om de één of andere reden moeten we bij een albumtitel als deze denken aan een garagerockalbum dat niet boven de 20 minuten klokt en door raast als een kudde op hol geslagen buffels. Maar het Britse Boy Azooga heeft meer noten op hun zang: 1, 2, Kungfu! staat vol met lekker gekke gitaarliedjes. Soms met moddervette groove (Loner Boogie), dan weer met de potentie om een Foals-light te worden (Face Behind Her Cigarette).  

Kadhja Bonet – Childqueen (album)

Behoorlijk indrukwekkend wat Kadhja Bonet doet op Childqueen: de Amerikaanse songwriter heeft een heel eigen niche voor zichzelf gebouwd. Klinkt als Solange of Janelle Monae, al neemt Bonet nog altijd een afslag linksaf. Die experimenteerdrift wordt beloond op rijke liedjes als Another Time Lover en Delphine.

Yung Felix & Bokoesam  - Yung Bok (album)

Rappers mag je tegenwoordig echt niet meer lui noemen. Neem Bokoesam: hij bracht dit jaar een plaat uit met Jacin Trill (Zo Vader Zo Zoon), dropt nu iets nieuws met Yung Felix (Yung Bok) en werkt ook nog aan een solo-album. Lekker bezig Sam! Op Yung Bok is hij als vanouds op dreef, mede dankzij Yung Felix die alles uit de kast haalt.  

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.