Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers week 25
18 JUN 2018 • Door Vivian Buers • Beeld: Beast • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers week 25

Kunst snuiven met dikke korting! CJP geeft je iedere maandag de leukste cultuurtips. Met deze week: een Afro-Amerikaanse opera, de sprookjes-psycho-thriller Beast en Romeinse Tragedies van wel 6 uur!

Muziek

20 en 21 juni: Octavia E. Butler’s Parable of the Sower (Holland Festival)
Denk je aan een operazangeres dan denk je - gokken wij - aan een witte vrouw. Een vrouw in een glitterjurk met een stem die nog erger trilt dan jij voor een presentatie. Toch kan het anders. In het Muziekgebouw zingt een Afro-Amerikaanse over ras, gender en sci-fi. Een opera gebaseerd op het boek van Octavia E. Butler: een van de weinige Afro-Amerikaanse sciencefiction schrijfsters. En ja, ook dat is opera. 
Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam // € 19,- met CJP // Scoor die tickets

22 juni: Leon Vynehall Live
Een windvlaag, regendruppel of verwarmingsbuis: niets is écht stil. Eigenlijk maakt alles geluid. Dat is dan ook precies wat dj Leon Vynehall op zijn nieuwe plaat laat horen. Met Nothing Is Still brengt hij de meest vervreemdende sounds tot leven. Samen met een band én tienkoppige strijkerssectie.
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Pak je korting

Film

Vanaf 21 juni: Beast
Deze kille film doet je trillen van verwarring. Dat maakt hem ook zo goed. Want eigenlijk wil alles in je lichaam dat hoofdpersoon Moll niet zo verliefd wordt. Zeker niet op Pascall: een mysterieuze vreemdeling die er van wordt verdacht een moordenaar te zijn.   
Pathé, diverse locaties // tot € 2,- CJP-korting // Check je korting hier

Vanaf 21 juni: The Last Son
Jij kijkt likkebaardend naar leugens, bedrog en chantage, dus ook naarThe Last Son. Niets interessanter dan een doofpotaffaire. Zeker als die gaat over de dood van de campagnemedewerker van Ted Kennedy. Die verdrinkt namelijk wanneer Kennedy dronken van een brug afrijdt.  
Pathé, diverse locaties // tot € 2,- CJP-korting // Check je korting hier

Festival

23 en 24 juni: Strange Sounds From Beyond
Bij Strange Sounds From Beyond houden ze van vreemde geluiden. Die boetseren ze tot een unieke line-up. Met artiesten die je op geen enkel ander festival kunt zien. De Zuid-Afrikaanse jazz-zangers Letta Mbulu bijvoorbeeld. Of de Joegoslavisch geluidskunstenaar Vladimir Ivkovic.  
NDSM-werf, Amsterdam // € 10,- CJP-korting // Bestel hier je tickets met korting

Theater

Alleen nog deze week(18 t/m 21 juni): Romeinse Tragedies
Neem plaats op het toneel, in een huiveringwekkende multimediashow. Een voorstelling van zes uur, die geen moment verveelt. Een Romeinse tragedie over de politiek én het bedrijfsleven en jij zit er middenin. 
Koninklijk Theater Carré, Amsterdam // € 41,- CJP-korting // Scoor hier je tickets

Expo

Vanaf 21 juni: De wereld in kleur. Kleurenfotografie voor 1918
De Franse bankier Albert Kahn fotografeerde in 1908 bijna alle volkeren ter wereld. Waarom? Ter bevordering van de wereldvrede. Zie je elkaar, dan begrijp je elkaar misschien ook wel beter. Om zijn doel te bereiken gebruikte hij de nieuwste, meest baanbrekende techniek: kleur. 
Allard Pierson Museum, Amsterdam // 50% CJP-korting // Pak die korting

Lezen

19 juni: De klimaatvluchteling
De oorlog in Syrië en de Arabische Lente in Egypte: volgens sommige onderzoekers conflicten die worden beïnvloed door klimaatverandering. Maar hoe zit het precies? Stap in de 'Alternatieve Veiligheidsraad' en ontdek het zelf.  
Humanity House, Den Haag // € 3,- CJP-korting // Scoor die tickets

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.