Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Deze outfits willen we niet meer zien op festivals
16 MEI 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: The Girly Girl • Meer blogs over Festival Shoppen

Deze outfits willen we niet meer zien op festivals

Begrijp me niet verkeerd: jullie zijn allemaal mooie mensen, maar er zijn festivaloutfits die ik NOOIT meer wil zien op welk festivalterrein dan ook.

Wij van CJP zijn behoorlijke festivaltijgers. Dat moet ook wel als je korting geeft op Melt Festival, We Are Electric, Encore Festival, de ParadeSziget, Festival Macumba en nog een hele bak festivals. Eén ding is zeker: iedereen probeert er goed uit te zien. Maar er zijn toch een paar outfits en kledingstukken die nog vaker voorbijkomen dan Halina Reijn bij DWDD:

Bloemenkransen in het haar

Het is hier geen Coachella! Oprotten met je bloemen. Dat je als meisje van vijf madeliefjes in je haren vlecht is schattig, maar op je 28ste is het wel een keer klaar. Helemaal omdat er nog een bataljon dertigers achter je loopt dat ook een boeket op het hoofd draagt.

bloemenkrans_coachella_CJP_festival
Dit soort Coachella-bloemenkransen bedoel ik.

Ironische helikopterpetten

Haha, ik heb een gek petje op! Met allemaal vrolijke kleuren! Alsof ik zo uit de Donald Duck ben gestapt! Er zit ook een propeller op, maar ik kan er niet echt mee vliegen! Ironisch toch?!

helikopter_pet_festival_outfit_CJP
Haha, kijk nou, het is net een helikopter!

Hele grote cowboy/zonnehoeden

Nu ik toch in de categorie hoofddeksels ben beland: grote zomerhoeden. Niet meer doen plz. Je lijkt meer op een trophy wife van een rentenierende topaccountant op leeftijd, figurant uit Westworld of freelance hovenier. Ook nogal onhandig als iemand achter je iets van de show probeert te zien.

festival_hoed_CJP_outfit
Deze mensen rocken hun festivalhoeden met erg veel vals zelfvertrouwen.

Glitter

Dit is nog nooit leuk geweest, zeg nou zelf. Mensen met glitters op hun gezicht zijn altijd dronken en vinden drie Lowlands-edities later nog steeds sparkles in hun broekje. Bovendien is het gruwelijk besmettelijk: raak iemand met glitters aan en je glinstert tot in de eeuwigheid.

glitter_festival_outfit_CJP
Gefeliciteerd, van deze glitter kom je nooit meer af.

Gele regenjas

Is gewoon een leuke jas. Vind ik echt. Maar als het dan begint te regenen, verandert een festival in het feestje van de Bhagwan-sekte. Waarom heeft werkelijk iederfuckingeen zo’n jas? Is dit één of andere grote samenzwering waar ik geen deel van uitmaak?

regenjas_geel_festival_outfit_CJP
Welkom bij de sekte!

Opgerolde mouwtjes

Daar zijn ze hoor, de sportschoolboys. Met het motto sun’s out, guns out. Dus dan rol je de mouwen van je shirtje even wat extra op om die spierballen te showen aan het gewone voetvolk. Jaja, je bent gespierd, goed gedaan hoor, jup, ik ben jaloers, yes, de vrouwtjes kijken naar je, jooooeee.

mouwen_festival_outfit_CJP
Beetje dit soort werk.

Shirts van Metallica of de Ramones

Oké, ik ben niet van de muziekpolitie en heb al helemaal geen zin om meisjes in een Ramones-shirt te vragen naar hun favoriete nummer van de band. Maar ik heb ook geen zin meer om de H&M geld te zien verdienen met punk (anti-establishment, weet u nog). Het is een keer klaar. Dit festivalseizoen echt verboden*. (* officiële merchandise uitgesloten)

festival_hoed_CJP_outfit_ramones_punk
Echt helemaal klaar voor het festivalseizoen deze meid.

Morphsuits

Het dragen van een morphsuit anno 2018 is net zo grappig als een lek luchtbed of zeiknatte slaapzak. Toch zijn er nog steeds heel veel jongens en mannen die het uiterst jolig vinden zich in een fel fluorescerend pak te hijsen om daarna het festivalterrein onveilig te maken. Laten we jullie uit de droom helpen: het is niet leuk en het was nooit leuk.

morphsuit_festival_CJP_outfit
Kijk dan eens hoe niemand dit leuk aan het vinden is.

Zo, dat is wel weer genoeg gezeik en cynisme voor vandaag. Welke outfit je ook draagt: met CJP krijg je korting op heel veel festivals. Check hier alle festivalsNog geen CJP-pas? Waar wacht je nog op!? Scoor 'm hier direct.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.