Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 22
31 MEI 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Jamie Isaac • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 22

Spotify is een oerwoud en wij gidsen je er doorheen. Dit is de beste nieuwe muziek van deze week, met Father John Misty, Natalie Prass, Jamie Isaac, Idaly en Her’s!

Father John Misty – God’s Favorite Customer (album)

Josh Tillman drenkt zijn muziek in zoveel sarcasme en cynisme dat je geen idee meer hebt wat hij nu echt bedoelt. Hij maakt zijn publiek belachelijk, pest interviewers en is soms onuitstaanbaar. Toch luisteren we naar zijn muziek. Op Gods’s Favorite Customer vind je heerlijk bitterzoete liedjes over de liefde, rijk georkestreerd en gloedvol gezongen door Tillman.

Natalie Prass –The Future and the Past (album)

Luisteren naar Natalie Prass voelt alsof je per ongeluk een heel stijlvolle cocktailbar ontdekt. Zo’n etablissement waar alles er geweldig uitziet en de smetteloze barman je geweldige drankjes serveert. Op The Future and the Past serveert Prass jazzy soulliedjes in lijn van Sade, met thema’s als female empowerment (Sisters) en het verwarrende van een relatie (Short Court Style).

Jamie Isaac – (04:30) Idler (album)

Is dit weer zo’n arty onbegrijpelijke albumtitel? Nee, het is de tijd die Jamie Isaac vaak op z’n wekker ziet als hij weer eens wakker ligt. (04:30) Idler werd geïnspireerd door zijn insomnia: de titeltrack is een slaapdronken jazztrack waarin een vertraagde stem ‘sleep’ murmelt. Isaacs muziek ligt ergens tussen Chet Faker en James Blake in, plus een fikse injectie jazz en daar lusten wij wel pap van.

Idaly – Geactiveerd (EP)

Hij zat in de New Wave-kliek en klonk altijd als een van de meest veelbelovende rappers: Idaly. Destijds werd hij voorbijgestreefd door mannen als Ronnie, Kleine en Jonna Fraser, maar dit jaar belooft het jaar van Idaly te worden: hij brengt drie EP’s uit. Geactiveerd is alvast een goed begin, zeker met de doorgedraaide panfluitbeat en mitrailleurraps van yah.

Gabriella Cohen – Pink is the Colour of Unconditional Love (album)

Nou, deze albumtitel geeft reden om weer eens roze uit de kast te halen. Gabriella Cohen is een Australische muzikant die eerder garagerock maakte in The Furrs en solo gaat voor slordige liefdesliedjes met een bak charme. Een liedje als Baby is niet te versmaden: morgen in het roze naar kantoor.

Her’s – Low Beam (single)

Ineens waren ze daar, met een bak goede liedjes waar elke jonge band stikjaloers op zou zijn. We hebben het over Her’s uit Liverpool. Een duo dat Mac Demarco-gitaarpop speelt met een fijn snufje wave. En dat doen ze heel goed: debuut Songs of Her’s was om door een ringetje te halen en nieuwe single Low Beam is ook weer zo’n heerlijk melancholisch/vrolijk (doorhalen wat niet van toepassing is) pareltje.

Maggie Rogers – Fallingwater (single)

Bij Erik de Vogel denk je voor altijd 'Ludo Sanders' en bij zangeres Maggie Rogers zullen we altijd aan Pharrell blijven denken. In 2016 gaat namelijk een filmpje viral waarin Pharrell liedjes beoordeelt tijdens een masterclass. Bij Alaska van Maggie Rogers valt zijn mond open, hij staat perplex. Fast forward naar 2018: Maggie Rogers werkt nu samen met o.a. Rostam van Vampire Weekend en heeft met Fallingwater het volgende veelbelovende popliedje. Valt jouw mond ook open?

Ari Roar – Calm Down (album)

Sterke naam wel hoor, Ari Roar. Niet dat hij van zich af brult op zijn debuut: net als bijna naamgenoot Avi Buffalo en Frankie Cosmos maakt hij schetspop. Oké, dat woord heb ik net verzonnen, maar zo werkt Ari Roar waarschijnlijk wel. Zijn lo-fi indiepop klokt zelden boven de twee minuten en klinkt als een vlugge tekening.  

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.