Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 21
24 MEI 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 21

Wat een heerlijke week vol nieuwe muziek is het weer: we hebben nieuwe hits van Christine and the Queens, Anderson .Paak, Jacin Trill en A$AP Rocky voor je!

Anderson .Paak – Bubblin (single)

In de clip voor Bubblin krijgt Anderson .Paak er een allerbeste vriend bij: een pinautomaat die maar dollars blijft spugen. Op Bubblin zingt en rapt hij - ondersteund door een feestelijke en stijlvolle beat - over de dagen dat hij geen cent te makken had en hoe nu alles anders is. ‘I been broker way longer than I been rich’.

Christine and the Queens – Girlfriend (feat. Dam-Funk) (single)

Je kunt een Française uit Frankrijk halen, maar je haalt nooit Frankrijk uit een Française. Vandaar dat Christine and the Queens haar nieuwe single in twee talen uitbrengt: Frans en Engels. Aan jou de keuze welke je liever hoort. De soepele g-funkproductie van Dam-Funk is in ieder geval altijd spot on.

Jacin Trill – Happyland 2.0 (album)

Een van de leukste Nederlandse attractieparken vind je gewoon op Spotify: Happyland! Het is de kleurrijke wereld van rapper Jacin Trill, waar iedereen 24/7 stoned is en gekke dansjes doet op de trippy beats van 808Mili. Dit is de tweede Happyland-mixtape waar Jacin zijn heliumstemmetje heel soms achterwege houdt.

CHVRCHES – Love is Dead (album)

Niet echt leuk om te horen, maar de liefde is dood. Volgens CHVRCHES dan. Het Schotse trio werd groot met electropophymnes die iedere festivaltent plat kunnen leggen. Op Love is Dead wordt het grote gebaar ook niet geschuwd: de hoekige producties van het vorige werk zijn wat softer, maar een song als Miracle – met een vleugje dubstep – klinkt nog steeds gigantisch.

A$AP Rocky – Testing (album)

Een album aankondigen doe je tegenwoordig niet meer met een persberichtje. Nee, A$AP Rocky knalde er een hele performance tegenaan in veilinghuis Sotheby’s in New York. Als een labaratoriumrat werden er experimenten op hem uitgevoerd: vandaar de albumtitel en vandaar single A$AP Forever waarin hij een experimentele track bouwt op een sample van Moby’s Porcelain.

Mitski – Geyser (single)

Bij Mitski is het alles of niets, en meestal alles. De Japans-Amerikaanse zangeres is vurig en intens als ze zingt over mislukte relaties of onmogelijke liefde. Op Geyser wijst ze alles en iedereen af, want ze wil maar met één iemand zijn. En ja, de track ontploft binnen no time als een geiser.

De Jeugd van Tegenwoordig – Glasbak (single)

Waarom de Jeugd van Tegenwoordig een liedje maakte over het 40-jarige jubileum van de glasbak? Nou gewoon, omdat ze er geld voor krijgen. En ook omdat ze dan weer een clip mochten maken met het illustere duo Lernert en Sander. Het resultaat: Glasbak, met inderdaad een prachtige clip vol rinkelende glazen en Vjeze die zingt dat scherven geluk brengen.

Sudan Archives – Sink (EP)

Wij zijn fan van Sudan Archives en dat steken we niet onder stoelen of banken. Er is immers niemand die klinkt als Brittney Parks, met haar web van violen, elektronica en zware beats. Sink is haar tweede EP en opnieuw is Parks onnavolgbaar in haar combinatie van Sudanese pop en experimentele elektronica.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.