Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 20
17 MEI 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Parquet Courts • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 20

We gaan van klaarwakker naar diepe slaap met de nieuwste releases van deze week: geniet van nieuwe muziek van Parquet Courts, Courtney Barnett, Pip Blom, Nana Adjoa en meer.

Parquet Courts – Wide Awake! (album)

Tijden veranderen: in 2013 was Parquet Courts nog een geliefd postpunkbandje in de marge. Ze zongen over vreetkicks na het blowen en donuts. In 2018 staan ze ineens op het podium bij Ellen in de VS en scoren ze een Megahit op 3FM. Wide Awake! is zeker geen knieval voor Parquet Courts, al is het titelnummer met koebel wel catchy as fuck.

Courtney Barnett – Tell Me How You Really Feel (album)

De coolste vrouw op aarde is op dit moment Courtney Barnett. Kijk haar dan het prachtige Sunday Roast spelen in een schijtlollige clip, met haar paarse koalapet. Barnett grossierde de afgelopen jaren in vinnige nineties rock met gortdroge teksten en hier en daar een melancholische kampvuurparel. Op Tell Me How You Really Feel zet ze die lijn met verve voort.

Pip Blom – Pussycat (single)

‘I’ve got my mind where my money at’. Nee, dit is geen hiphoptrack, maar de nieuwe single van Pip Blom. Ze heeft namelijk een EP in de pijpleiding zitten en Pussycat is het heerlijke voorproefje. Een lekker scheurende track met alle-hens-aan-dekrefrein: Pip Blom is nog altijd een van onze beste exportproducten.  

Buck Meek – Buck Meek (album)

Als je hem live ziet, denk je dat hij een spasme heeft. Buck Meek speelt gitaar met zoveel gevoel dat hij continu heen en weer zwalkt, met de blik gefixeerd op zijn instrument. Buck speelt in Big Thief en probeert het eens solo op dit zelfgetitelde debuut. Een goede beslissing, want dit is een prachtige folkplaat in de Amerikaanse traditie geworden.

Nana Adjoa – Part of It (single)

Luisteren naar Nana Adjoa voelt als thuiskomen. Zelfs als ze op Part of It leunt op synths in plaats van op haar gitaar, klinkt het nog altijd vertrouwd en herkenbaar. In de finale van deze nieuwe single worden de gitaren uiteindelijk toch van stal gehaald voor een zinderende finale.

BJ The Chicago Kid – The Opening Ceremony (EP)

Nieuwe trend in muziekland: na een tijdje afwezigheid twee of drie nieuwe tracks tegelijk droppen. Wat BJ The Chicago Kid met The Opening Ceremony heeft uitgebracht, weten we dan ook niet. Is het een single met twee B-kantjes? Een korte EP? Een sampler? Feit is wel dat we blij zijn dat de Motown-artiest terug is: BJ heeft een stem als zoute caramel.

Michael Rault – It’s A New Day Tonight (album)

Op de cover van zijn nieuwe plaat ligt Michael Rault vredig te slapen op een bed van gouden glitters. Zo relaxed klinkt It’s A New Day Tonight: de Canadees doet het rustig aan en bouwt zijn eigen hangmat met licht psychedelische rockliedjes die vooral lekker loom zijn. Chilllllllll.

Pitou – I Fall Asleep So Fast (EP)

Je hebt mensen die hun kussen maar hoeven te ruiken en al plat liggen. Zo vergaat het Pitou ook, als we alleen op de naam van deze nieuwe EP moeten afgaan. Wij blijven liever nog even wakker om naar deze verstilde liedjes te luisteren. Laura Marling is vast jaloers.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.