Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Always judge a band by its cover
09 MEI 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Arp Frique, Charlie and the Lesbians, Dakota, Fata Boom, La Jungle, Josefien Deloof • Meer blogs over Muziek

Always judge a band by its cover

Alleen op het uiterlijk afgaan is een beetje dom. Kijk maar naar Temptation Island. Toch doen we het eens lekker wel: we tippen acts voor het Sniester Festival met de beste bandfoto’s.

Het Haagse Sniester Festival is een monsterverbond tussen de Grote Markt Den Haag en het Paard. Vandaar krijg je een handsome € 2,50 CJP-korting op een festivalticket. De line-up is een mooie mix van Nederlandse en Belgische bands die rap het stempel ‘talent’ aan het ontstijgen zijn. Wij legden de koptelefoon eens terzijde en tippen en beschrijven bands op basis van hun prachtige, bizarre of hilarische bandfoto.

Charlie & The Lesbians

De foto: Deze band is duidelijk even uit de backstage getrokken voor een vlug kiekje. Er wordt Brouwers-bier van de AH gedronken en er is even tijd voor een sigaretje. Het meisje links achterin is duidelijk de Bob: zij sipt aan een colaatje. Haar collega met oogschaduw en een leren jas is zich zo te zien aan het omscholen tot levend standbeeld.
De muziek: verveelde rock met hier en daar een smerige uithaal.

Dakota

De foto: Suikerspinnen! Dakota is een supersociale band met een kleine portemonnee, want ze delen één suikerspin met z’n vieren. Dit lijkt een onaangekondigde bandfoto, want iedereen staat er zo op van ‘sorry wat doe je, we eten net een suikerspin’. Zeker het meisje vooraan op haar hurken is lichtelijk verbolgen over de plotselinge entree van de fotograaf.
De muziek: wij gokken op powerpop met oldschool rock-‘n-roll ticks.  

Fata Boom

De film: met gemak de meest excentrieke act op Sniester Festival, waar een man in een gouden blazer nog het minst opvalt op de bandfoto. Zijn collega in drag steelt de show met een Conchita Wurst-achtige allure, maar de spotlights zijn toch echt voor de frontvrouw. Die heeft zich behangen met een juwelen kleed met kwastjes, is lichtblauw geschilderd en draagt een roze bontjas. Wauw.
De muziek: dit moet wel vreselijk uit de bocht vliegen, met dreunende elektronica en Grote Gebaren.

La Jungle

De foto: ja, dit is misschien wel de beste bandfoto. Je moet ook wat geks doen als je het liefst in witte shirts loopt. De mannen van La Jungle hebben een watermeloen uitgehold en er een soort ridderhelm van gemaakt. Het vruchtvlees komt er met duvel en geweld uitrollen. Tien punten voor de originaliteitsprijs.
De muziek: dit kan alle kanten op. Daverende electro? Ziedende rock? Een dancebattle? Wie zal het zeggen.

Josefien Deloof

De foto: naar Josefien Deloof kun je heel lang kijken. Een hand reikt naar haar voorhoofd; als je goed kijkt, zijn het er zelfs twee. Wordt ze gezegend? Naar de grond geduwd? Josefien zelf lijkt er onverschillig onder. Haar eyeliner lijkt op het eerste gezicht terloops aangebracht, maar de lijnen zijn daarvoor veel te scherp. Wat probeert Josefien Deloof ons te vertellen?
De muziek: artpop in lijn van St. Vincent en Grimes, zoiets misschien.

Arp Frique

De foto: Op deze bandfoto gebeurt een heleboel. Allereerst de geheel in het wit gehulde man op leeftijd rechts vooraan. Aan zijn blik te zien, moest hij nodig even zitten. Naast hem danst een seventies hippie in volle glorie, inclusief pilotenbril, baard, zwarte cowboyhoed en zwartleren sandalen. Achterin gebeurt het écht: daar speelt een in het zwart en wit gestoken band de pannen van het dak.
De muziek: wij voorspellen stomende Caribische funk.

Alle gekheid op een stokje: natuurlijk draait het op Sniester Festival vooral om muziek. Van vrijdag 26 mei tot en met zondag 27 mei neemt het festival Den Haag over en jij bent er bij met € 2,50 CJP-korting.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.