Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Als je de zomer ook kut vindt
30 MEI 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Juri Hiensch • Meer blogs over Muziek Film Expo

Als je de zomer ook kut vindt

Zomerweer is kut. There, I said it. Het zweet gutst 24/7 uit al je poriën of je ligt doodziek onder je bureau door een pollenexplosie. Gelukkig zijn er culturele oases om op adem te komen.

Dit mag misschien als een verrassing voor je komen, maar niet iedereen houdt van de zomer. De brandende zon is namelijk een levende hel als je kampt met zonneallergie. Het warme weer is ook al geen pretje voor hooikoortspatiënten: de zonnestralen halen het beste in bloeiende grassen naar boven. Dus hartstikke leuk dat jouw vrienden vanavond weer gaan barbecueën in het park, maar jij gaat niet mee. Gelukkig zijn er culturele oases: plaatsen waar de airconditioning vriendschappelijk pruttelt, pollen strikt verboden zijn en er genoeg schaduw is voor iedereen:

1. Centraal Museum, Utrecht (€ 8,- CJP-korting)

Schaduw, verkoeling, rust: het Centraal Museum in Utrecht heeft het allemaal. In de grote expositieruimte beneden komt het enige licht van de lampen. Verder is het er koel en doordeweeks meestal niet al te druk. Je ziet er nu een grote overzichtstentoonstelling met werk van modeontwerper Jan Taminiau: duizelingwekkende jurken waar je het bijna warm van zou krijgen.

2. Wolff Cinerama, Rotterdam (tot € 2,50 CJP-korting)

In tijden van Sahara-winden en ontploffende thermometers zijn grote bioscopen de hemel. Het is er pikkedonker en de airconditioning werkt naar behoren. Kun je prima een paar uur doorbrengen om  blockbusters als Ant-Man and the Wasp, Skyscraper of Ocean's 8 te zien. Wij kunnen Kinepolis warm, eh, koud aanbevelen.

3. Huis Marseille, Amsterdam (50% CJP-korting)

Grote Amsterdamse musea hebben hun klimaatje meestal pico bello in orde. Nadeel is dan weer de menigte plakkerige schoolkids die door de zaal stampt. Daar heb je in het kleinschalige Huis Marseille geen last van: dit fotomuseum is ruim, licht en tranquillo. En met heel veel verschillende wisseltentoonstellingen raak je niet snel uitgekeken.

blast_photography_huismarseille_cjp_naoyahatakeyama
Blsst #5702, (2015) door Naoya Hatakeyama

4. Museum Beelden aan Zee, Den Haag (50% CJP-korting)

Je relatiestatus op FB staat al snel op ‘gecompliceerd’ als jouw geliefde wél een zonaanbidder is. Zo eentje die bij het minste of geringste straaltje zon halfnaakt ligt te bakken in de tuin. Dan moet je komen tot een compromis en dat kan bij Museum Beelden aan Zee. Je hubby op het strand, jij lekker het koele museum in. Bovendien is zeelucht een verademing voor de hooikoortslijers onder ons.

museumbeeldenaanzee_denhaag_museum_expositie_cjp_art
Bij Museum Beelden aan Zee is binnen ook genoeg te zien.

5. De Oosterpoort en Stadsschouwburg, Groningen (tot 50% CJP-korting)

Zweet gutst alleen als je beweegt. Dus als je je in een stoel nestelt en urenlang geniet van een prachtig theaterstuk, wordt er geen druppel vergoten. In de Oosterpoort & Stadsschouwburg kun je iedere week neerploffen voor theater, cabaret of een concert van hoog niveau. Rustig aan!

oosterpoort_stadsschouwburg_groningen_art_cjp
De koelte straalt er van af.

6. TivoliVredenburg, Utrecht (20% CJP-korting)

Ooit een moshpit gezien bij een klassiek concert? Laat deze retorische vraag even voor wat ‘ie is en ontvlucht de hittestress in TivoliVredenburg. In deze Utrechtse muziektempel krijg je met je CJP-pas namelijk steevast 20% korting op de hele klassieke programmering. Op je gemak prachtige muziek luisteren zonder tussen hotsende en klotsende mensen te staan: yes.

tivolivredenburg_tivoli_utrecht_cjp_art_klassiekemuziek_muziek
Van klassieke muziek word je sowieso rustig.

7. Koop een koelkast en ga erin zitten (CJP Cashback)

Je zou kunnen zeggen: dit vind ik flauw. Of: in een koelkast zitten is hartstikke gevaarlijk. Wij zeggen dan: met CJP Cashback krijg je een gedeelte van je aankoopbedrag terug bij o.a. MediaMarkt en Coolblue. Dus koop een vriezer, koelkast of ventilator en je raakt nooit meer oververhit.

coolblue_cjpcashback_cjp_art_koelkast
Bij Coolblue zijn ze heel groot fan van koelkasten.

Zonaanbidder of kluizenaar: iedereen van 18 tot en met 30 kan een CJP-pas kopen. Profiteer je mooi van onze geweldige kortingen op musea, bioscopen, theaters, festivals en nog veel meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.