Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
7X Dit wist je nog niet over Prince
02 MEI 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: Purple Rain • Meer blogs over Expo

7X Dit wist je nog niet over Prince

Hij maakte regen paars en liet duiven huilen. Maar er is meer! 

Oh, Prince. Take me with you. You’ve got the look. Kiss (me), I Would Die 4 U, (U) Hot Thing, Let's Go Crazy. Zoenen met dit icoon kan niet meer, maar wij hebben een alternatief. Je kunt nu geoorloofd de groupie in jezelf naar boven halen bij de expo My Name Is Prince in de Beurs van Berlage. Om je alvast lekker te maken zetten wij een aantal feitjes over hem op een rij die je hoogstwaarschijnlijk nog niet wist.

1. Hij schreef zijn eerste nummer op zijn zevende

De ouders van Prince waren beide jazz muzikanten. Logisch dus dat er een muzikaal wonderkind uit is ontstaan. Prince schreef zijn eerste nummer Funk Machine op zevenjarige leeftijd achter de piano van zijn vader, met wie hij later vaak samenwerkte aan verschillende liedjes, zoals The Ladder.

2. Hij stond als kind uren voor de McDonalds om de geur van hamburgers en friet op te snuiven

'I didn't have any money, so I'd just stand outside McDonald's and smell stuff,' zei hij in een interview in Rolling Stone in 1985.

3. Hij liep een tijdje rond met het woord 'slave' op zijn wang

Mid 90's schreef Prince tijdens een aantal concerten - in zwarte koeienletters - het woord 'slave' op zijn wang. Dit was zijn manier om een statement te maken naar zijn bemoeierige recordlabel Warner Brothers.

© Brian Rasic/Rex Features

4. Hij kon 27 instrumenten bespelen

Het muzikale wonderkind speelt op zijn debuutalbum For You alle instrumenten: "electric guitar, acoustic guitar, bass, bass synth, singing bass, Fuzz bass, electric piano, acoustic piano, mini-Moog, poly-Moog, Arp string ensemble, Arp Pro Soloist, Oberheim four-voice, clavinet, drums, syndrums, water drums, slapsticks, bongos, congas, finger cymbals, wind chimes, orchestral bells, woodblocks, brush trap, tree bell, hand claps and finger snaps", aldus de albumhoes. Hij was toen twintig jaar oud.

5. Hij was niet zwart genoeg

Nadat critici hadden gezegd dat hij niet zwart genoeg zou zijn, sloeg Prince in 1987 terug met een donker gangsta-rap album. Nouja, bijna dan. Op het laatste moment bracht hij The Black Album toch niet uit, omdat God tegen hem in een droom zou hebben gezegd dat het een te donker album zou zijn om uit te brengen. Uiteindelijk werd het album in 1994 toch nog uitgebracht in een gelimiteerde uitgave. Leuk feitje: Kendrik Lamar liet zich inspireren op dit voorval voor zijn album Untiteled Unmastered

6. Hij schreef elke dag een lied

Prince daagde zichzelf uit om elke dag een nummer te schrijven. In 2015 vertelde hij aan  The Guardian dat hij dat deed om niet te gehecht te raken aan zijn oudere nummers: ‘because if I did, I couldn’t move on and there’d be no space for a new song.’

7. Hij is fan van New Girl

Prince stuurde actrice Zooey Deschanel een e-mail met het bericht dat hij maar naar twee dingen op televisie keek: de serie New Girl en het nieuws. Daarnaast vroeg hij of in één van de afleveringen mee mocht spelen om haar relatieadvies te geven. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen...

We fixten tot €10,- korting op de expositie My Name Is Prince. De hele maand mei stalk jij Prince voor maar €15,- Zwaai met je blauwe pas en ga ervoor!  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.