Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
Rare gewoontes tijdens Koningsdag
26 APR 2018 • Door Zoë Heijke • Meer blogs over Lifestyle

Rare gewoontes tijdens Koningsdag

We zuipen ons een ongeluk, zijn constant op zoek naar vrienden en dringen voor kraampjes vol oude meuk. Dit zijn de vreemde dingen die je doet tijdens Koningsdag en die dan ineens wél normaal zijn.

Een kleffe tompouce naar binnen werken

Je eet bijna nooit een tompouce. Alleen met Koningsdag. Je was dan ook vergeten dat het helemaal geen handig ding is en dat je de hele dag ruikt naar glazuur. Aan het einde van de dag vind je ook nog eens een flinke dot slagroom in je haar. Ah, daar kwam die zure lucht vandaan.

Genieten van het valse blokfluitgeluid van de lokale jeugd

Die je twee euro betaalt, want het ziet er zo schattig uit. 

Dringen voor kraampjes vol oude meuk

Mét ondefinieerbare vlekken. Want dat is leuk.

Op een bootje door de grachten varen

Of eh, varen? Dobberen bedoel je. De boot kan op een dag als vandaag geen kant op. En als je langs de kant ligt, fungeert je boot ook nog eens als toilet voor dronken mannen die slecht kunnen mikken. Super handig!

Lauw bier drinken

Om 11.00 uur 's ochtends sta je met je brakke hoofd in de supermarkt. Daar kom je erachter dat het gekoelde bier al op is. Ach, dan maar met een sixpack lauw bier de straat op. Vandaag mag het.

Constant op zoek zijn naar vrienden

Met een telefoon in je ene hand en een biertje in je andere hand, zoek je naar de locatie van je vrienden die ze net hebben doorgestuurd via Whatsapp. Je bent er bijna. Nog zo'n 100 meter over de Prinsengracht. Daar doe je vervolgens een uur over, omdat je door een menigte van corpsballen heen moet, waardoor je vrienden nét zijn verhuisd naar de andere kant van de stad als jij op de desbetreffende locatie aankomt.

Tien euro betalen voor een wc-bezoek

In een vunzig Thais massagehuis, waar net de halve straat op heeft gezeten. Terwijl je gehurkt boven de wc-pot hangt, kom je erachter dat het wc-papier op is. Fuck! Dan maar even blijven hangen...

Kots ontwijken

Terwijl je net aandachtig staat te luisteren naar het lamlendige verhaal van een verdwaalde vreemdeling, valt er een dronken man tegen je aan. Vervolgens kotst hij nét niet over je heen en kruipt hij op handen en voeten terug de menigte in. Wees gerust: dat tafereeltje herhaalt zich vandaag nog zo'n tien keer.

Onbeschaamd oranje gekleed

Je trekt je meest foute oranje shirt aan mét glitters, of je WK-jurk uit 2012, of je oranje boa waar eigenlijk geen veer meer aan zit. Niks is te bont en voor schut staan is heel knap op een dag als vandaag. Oké, tenzij je poedelnaakt gaat misschien.

Rood-wit-blauw-vlaggetjes op je wangen

Niet alleen je outfit, maar ook je gezicht moet in de sfeer van Koningsdag. De schmink die je vrienden op je gezicht smeren is van vorig jaar. Toen het potje ook iedereen afging. Ach, vandaag denken we niet aan de hoeveelheid bacteriën die zich daar in bevinden.

Als hangjongeren over straat zwalken

In de regen, want de zon is schaars op 27 april.

Ben je niet zo gecharmeerd door Koningsdag? Ga dan naar bijvoorbeeld Artis, Gemeentemuseum Den Haag, Van Gogh Museum of kijk een film in een filmhuis of bioscoop bij jou in de buurt. Die zijn gewoon open tijdens Koningsdag en kun je mét CJP-korting bezoeken. 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.