Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 17
26 APR 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Half Waif • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 17

Opwarmen voor koningsnacht doe je met deze hits! Doe een oranje dansje op tracks van Janelle Monáe, Bokoesam, Lykke Li, Post Malone en Leafs.

Janelle Monáe – Dirty Computer (album)

Beyoncé mag dan misschien the Queen of Pop zijn, Janelle Monáe is minstens de kroonprinses. De Amerikaanse knalt de ene na de andere hit eruit en zingt onbeschaamd over stomende seks (Make Me Feel) of het vrouwelijke geslachtsorgaan (Pynk). Het is allemaal even funky, soulvol of catchy. Go Janelle!

Post Malone – Beerbongs and Bentleys (album)

Als je Post Malone ziet en hoort dat hij fanatiek hardrockfan is, verwacht je in ieder geval geen poppy emo-hiphop. Maar dat is wel wat je krijgt. De 22-jarige rapper werd in recordtijd immens populair met zijn debuut Stoney en hitsingle Rockstar (957 miljoen streams). Nu dan die Moeilijke Tweede: hoe zou het ‘m vergaan?

Sofie Winterson – Remember (single)

Je hebt van die mensen die altijd maar op reis zijn. Zit jij lekker op de bank door Instagram te scrollen, zie je persoon x iets posten vanuit Lissabon, terwijl ze een week geleden nog in Los Angeles was. Sofie Winterson is er ook zo eentje. Haar nieuwe album nam ze overal en nergens op en Remember is het eerste voorproefje: wavey synthpop met een dromerige ondertoon.

Yung Felix & Bokoesam – Life (single)

Tussen hitproducers als Esko en Jack $hirak staat nu ook de naam van Yung Felix. De Amersfoortse beatmaker scoorde een hit met Badman Ollo en maakte de beat voor Bizzeys Ja! Die topvorm zet hij door op Life: een luchtige accordeonbeat waarop Bokoesam rapt over hoe lekker hij gaat.

Half Waif – Lavender (album)

Soms hoor je in muziek de pijn van de artiest. Op haar album Lavender zingt zangeres Nandi Rose Plunkett, beter bekend als Half Waif, onder andere over de dood van haar oma en de complexe relaties die ze heeft met vrienden en geliefden. Dat drapeert ze allemaal in mysterieuze synthpop die het grote gebaar niet schuwt. Kippenvel!

Leafs & Ramiks – Swish (single)

Weet je nog, dat Kanye West eindeloos zijn nieuwe album bleef teasen? De albumtitels veranderden van Swish naar So Help Me God naar The Life of Pablo. Kennelijk heeft Leafs de zegen van Mr. West, want zijn nieuwe single met Ramiks heet Swish. In amper twee minuten mitrailleurt de jonge Almeerse rapper zijn bars over een zeer vlotte beat van Ramiks.

Lykke Li – deep end (single)

Haar laatste plaat was een verzameling hartenbrekende ballades, maar Lykke Li is terug met een nieuwe sound. Haar single Deep end heeft een ratelende hiphopbeat en klinkt als Sevdaliza die full on pop gaat. Gelukkig is er altijd nog de indrukwekkende stem van de Zweedse zangeres die je uit het water blaast.

Canshaker Pi – No Sack, No Way (single)

Voor ‘uit de bocht vliegen’ won Canshaker Pi al meerdere malen Olympisch goud, maar ze kunnen het ook prima klein houden. De single No Sack, No Way is een aardig straightforward rockliedje waarin de manie en gekte van eerder werk ontbreekt. Frontman Willem Smit zingt als Tim Darcy (Ought) zonder blikken of blozen over sex on a boat.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.