Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 16
19 APR 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Kamasi Washington • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 16

Meer nieuwe muziek dan goed voor je is: geniet van tunes van Lord Huron, Kovacs, Amber Arcades, Sudan Archives en Kamasi Washington!

Lord Huron – Vide Noir (album)

In de wondere wereld van nu kun je als band ook een grote hit scoren dankzij Netflix. The Night We Met van Lord Huron kwam prominent voorbij in de hitserie 13 Reasons Why en katapulteerde het liedje naar 212 miljoen streams op Spotify. De mannen van Lord Huron willen op Vide Noir laten zien dat ze meer zijn dan die monsterhit: het is een aangename indiefolkplaat in lijn van bands als Balthazar en Band of Horses.

Amber Arcades – Goodnight Europe (single)

Annelotte de Graaf zegt ‘joe doeg’ tegen Europa. Zoals zoveel muzikanten liet de Nederlandse zich inspireren door Brexit en de anti-EU wind die door ons continent waait. Klinkt allemaal heel zwaar, maar De Graaf mediteert er kalmpjes op los in een mooi aangekleed gitaarliedje met koortjes en strijkers.

Kamasi Washington – Fists of Fury (single)

Als je niet vies bent van epische jazz, dan moet je bij Kamasi Washington zijn. Zijn nieuwe plaat Heaven & Earth duurt 2,5 uur(!) en staat net als voorganger The Epic (net geen 3 uur) bol van de grootse arrangementen. De jazzstukken van Washington zijn spiritueel en overrompelend, maar weten altijd te boeien. Luister maar naar het opvallend politieke Fists of Fury.  

Esko – Beats by Esko (album)

Het geluid van de straat is het geluid van Esko. De hiphopproducer uit Almere maakt beats voor de hele Nederlandse hiphopscene en scoorde hits met rappers als Josylvio en Sevn Alias. Beats by Esko is zijn debuut, waarop hij als de Nederlandse DJ Khaled de heetste rappers van het moment (Ronnie Flex, Mula B, Bokoesam) over zijn beats laat rappen. Check hier het interview dat we met ‘m hadden!

Sudan Archives – Nont for Sale (single)

Een écht uniek geluid hoor je eigenlijk maar zelden. Daarom is het ook zo spannend wat Sudan Archives doet. Onder dat alias weeft Brittany Parks een hypnotiserend web van Soedanees vioolspel en lo-fi beats. Nont for Sale is een voorproefje van haar nieuwe album: een track die je gestaag in een trance brengt door vioolgepluk en dikke beats.

Lewsberg – Lewsberg (album)

Op Twitter heeft Lewsberg-frontman Arie van Vliet de handle @boringarie. Voor de slechte verstaander klinkt een liedje als Carried Away misschien ook wel saai, maar de goede verstaander hoort de knipoog naar The Velvet Underground natuurlijk wel. Liefhebbers van Ultimate Painting en The Feelies komen ook zeker aan hun trekken met dit puike debuut van de Rotterdamse band.

Kovacs – Black Spider (single)

Het is even stil geweest rond wolflady Kovacs, maar de Eindhovense lijkt zich klaar te maken voor een nieuwe plaat. Het klinkt allemaal wat minder duister dan haar debuut: Black Spider is een gestroomlijnd poplijntje met subtiele strijkers en blazers. Kovacs zingt daar als een souldiva overheen met een stem die blijft intrigeren.

Cherry Glazerr – Juicy Socks (single)

Dit is een hele goede songtitel. Al gaat deze single niet over natte sokken, maar over gehoord worden. Iedereen heeft een stem en iedereen moet gehoord worden. ‘Oh also, it’s about wanting to smash Donald Trump’s orange fuckin’ head into a brick wall!’ aldus frontvrouw Clementine Creevy in een persrelease. Dat doen we dan wel op dat lekkere nineties rock-refrein.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.