Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 15
11 APR 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 15

Alle muziek van vorige week al afgeluisterd? We hebben weer nieuwe hits voor je hoor! Dankzij King Tuff, Tinashe, Tabitha, Chromeo en Iguana Death Cult.

King Tuff – The Other (album)

Het ging even niet zo goed met Kyle Thomas, de frontman van King Tuff. Creatief zat hij in een diep dal en een depressie speelde hem parten. ‘No reason to be alive at all / As far as I can tell’, zingt hij op de kale ballad The Other. Verder vind je op dit comebackalbum vooral sappige en groovende gitaarrock. De zon schijnt weer in Thomas’ leven!

Tinashe – Joyride (album)

Waarom Tinashe nog geen superster is, snappen wij eigenlijk niet. Misschien ontbreekt het haar nog aan een wereldwijde gigahit? De Amerikaanse brak door met de mixtape Aquarius, waarop ze haar eigen R&B-bubbel smeedde. Op haar album Joyride is de gastenlijst bommetjevol (Future, Ty Dolla $ign, Little Dragon) en heeft ze met de single Me So Bad misschien een nieuwe kans op een megahit.

Tabitha – Gevonden in Verdwalen (album)

Een andere superster in the making is Tabitha. Ze stal de show al op Ronnie Flex’ Is Dit Over met een vocale trapeze-act en debuteert nu met Gevonden in Verdwalen. En dat kan ze prima zonder Ronnie: ze steekt alles en iedereen een hart onder de riem op Steel Jij De Show (zet jezelf op de eerste plaats!) en schuift vervelende mannen aan de kant op Geen Tijd (BAM BAM).

Circuit des Yeux – Reaching For Indigo (album)

Even valsspelen: deze plaat kwam vorig jaar uit, maar staat nu pas op Spotify. Het fameuze Drag City Records bereikte pas onlangs een akkoord met Spotify over de beschikbaarheid van hun muziek op de streamingdienst. Luie mensen die alleen maar streamen hebben deze plaat van Circuit des Yeux dus gemist en da’s doodzonde: een magische plaat waarop Haley Fohr haar bezwerende folk weer wat groter opblaast.

Blaudzun - _UP_ (album)

Zo, Blaudzun mag even uitrusten (al zal hij nu wel druk zijn met toeren). De afgelopen jaren werkte hij keihard aan een drieluik, waarvan _UP_ het laatste deel is. Een grandioze afsluiter, want Johannes Sigmond klinkt euforischer en luchtiger dan ooit.

Chromeo – Must’ve Been (feat. D.R.A.M.) (single)

Mocht je nou écht zitten te wachten op pure onversneden pop omdat je niets anders verdraagt: deze single van Chromeo is gladder dan glad en catchier dan catchy. DRAM glijdt erdoorheen als een warm mes door de boter en Chromeo polijst de boel nog wat verder af.

Iguana Death Cult – Femme Fatale (single)

Mocht je nou echt zitten te wachten op een klap voor je bek: Iguana Death Cult heeft ook weer een nieuwe single. De Rotterdamse garagerockers denderen door en hebben met Femme Fatale een buitengewoon lekker liedje gemaakt. Een beetje zoals garagerockkroonprins (3x woordwaarde) Mikal Cronin ze back in the days schreef. Lekker!

Bokoesam – Rennen Voor Lof (feat. Yung Nnelg) (single)

Kers op deze luistertaart: een nieuwe samenwerking met Bokoesam en Yung Nnelg. Rennen Voor Lof is een lichtvoetige track met een hallucinante twinkelbeat van Garrincha. Sam vertelt over de designer op zijn borst en Yung Nnelg heeft net wat van zijn bubbels gemorst.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.