Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 14
05 APR 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Kali Uchis • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 14

April is een gestoorde maand: er komt zoveel toffe muziek uit! Deze week nieuwe tunes van Unknown Mortal Orchestra, Kali Uchis, Tom Misch en Kadhja Bonet.

Cardi B – Invasion of Privacy (album)

Eindelijk een album van de nieuwe hiphopkoningin! Cardi B liet de charts vorig jaar op hun grondvesten schudden met megahit Bodak Yellow. Nieuwe muziek liet lang op zich wachten: logisch ook, want de druk is enorm. Nu is er dus eindelijk die plaat en hebben we songs als het onderstaande Be Careful, waarop Cardi haar verloofde Offset er fijntjes aan herinnert nooit vreemd te gaan.

Unknown Mortal Orchestra – Sex & Food (album)

De twee belangrijkste dingen in het leven, toch? Alle gekheid op een stokje: UMO is terug en de poppy lijn van voorganger Multi-Love is niet per se doorgezet. Frontman Ruban Nielson vlucht toch weer in sleazy funkrockmonsters (American Guilt) of ondergrondse lo-fi parels (Not in Love We’re Just High). Geen probleem zolang Nielson zulke goeie liedjes schrijft.

Hinds – I Don’t Run (album)

Sommige bands lijken bezig aan een eeuwigdurende tour. Hinds is zo’n band: het Spaanse viertal duikt overal en nergens op. Dan weer op festival SXSW, op tour met Albert Hammond Jr. of een rits solo-data. Zelden aan het Netflixen op de bank dus. Dat ze tussendoor de tijd hebben gevonden om een nieuwe plaat te maken, valt te prijzen. Op I Don’t Run is er niets nieuws onder de zon, behalve dat ze een nieuw drumstel hebben gekocht.

Tom Misch – Geography (album)

En dan ineens doet ‘ie twee avonden Paradiso. Misschien heb je nog nooit van Tom Misch gehoord, maar hij gaat als een raket. De Londense producer/zanger/muzikant speelt luchtige jazzpop waar een stevige frisse wind doorheen waait. Hij werkte onder andere al samen met De La Soul en Loyle Carner. Precies op tijd voor de lente!

Kali Uchis – Isolation (album)

Ergens doet Kali Uchis aan Amy Winehouse denken: dezelfde makkelijke manier van zingen, dezelfde afwezige en mysterieuze blik. Muzikaal liggen de kaarten iets anders: Uchis schurkt meer tegen hiphop, funk en R&B aan. Isolation is een fijn debuut waarop ze o.a. samenwerkt met Bootsy Collins, Tyler, the Creator en Jorja Smith.

Niko – You Might Like It, But I Might Just Hate It (album)

Lekker retro, die jongens van Niko. Vijf nieuwe liedjes brachten ze uit op cassette. Gelukkig staat You Might Like It, But I Might Just Hate It ook gewoon op Spotify. De Haagse band maakt slackende gitaarmuziek waar je lekker in kunt zwelgen, in het straatje van Mozes and the Firstborn en aanverwanten. Wij houden ervan, maar jij vindt het misschien wel niets.

Kadhja Bonet – Mother Maybe (single)

Futuristische funkflitsen en dan die zijdezachte stem van Kadhja Bonet: Mother Maybe pakt je meteen in. Het is de voorbode van Bonets tweede album, die imponeerde met een souldebuut waar de stijl van afdroop. Met deze track komt ze meer op het terrein van zangeres Janelle Monáe en dat klinkt veelbelovend.

Cosmo Sheldrake – The Much Much How How and I (album)

Het is ‘m al vaak gevraagd, maar ja: dit is inderdaad zijn echte naam. Cosmo Sheldrake lijkt in de wieg gelegd voor het edele vak van muzikant. De Britse multi-instrumentalist bouwt zijn liedjes op met de vreemdste geluiden: staccato panfluiten, een oerwoud aan vogelgekwetter of sierlijk door elkaar krioelende blazers. Dat is niet interessant doen om het interessant doen, want Sheldrake is ook nog eens een goede songwriter.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.