Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De bizarste films van Imagine Film Festival
16 APR 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: mon mon mon MONSTERS! • Meer blogs over Film

De bizarste films van Imagine Film Festival

Gruwelen, huilen, schreeuwen: op Imagine Film Festival gaan filmkijkers helemaal gek. Hier zie je namelijk alleen de meest bizarre horror- en sci-fi films.

Het filmfestival bulkt van de zombies, moordenaars, demonen, goden, monsters en vreemde creaturen. Dit zijn de bizarste films die er deze week te zien zijn:

Along With The Gods: The Two Worlds

Een film die begint met de dood van de hoofdpersoon en nee, dat is geen spoiler: pas het begin van Along With The Gods: The Two Worlds. Brandweerman Kim Ja-hong krijgt een hartaanval als hij uit moet rukken voor een brand. Hij wordt wakker in de hel, maar hoort van drie wachters dat hij in aanmerking komt voor reïncarnatie omdat hij zo’n goede man was op aarde. Mazzel! Daarvoor moet hij wel zeven rechtszaken doorstaan. En dan blijkt dat Ja-hong nou ook weer niet Gods greatest gift to earth was.

Revenge

Steek je vinger op als je Kill Bill hebt gezien. Ja? Check! Nou, Revenge gaat aan de haal met hetzelfde thema. Jen en haar minnaar Richard hebben zich teruggetrokken in een mooie villa in de woestijn. Als Richard weg moet voor een klus, kloppen twee oude vrienden van hem aan. Niet voor een gezellig kopje thee: een van de mannen verkracht Jen en tot overmaat van ramp keert Richard zich bij terugkomst tegen zijn eigen lover. Vanaf dat moment is Revenge op stoom en zet Jen alles op alles om zoete, zuurverdiende maar vooral bloederige wraak te krijgen.

A Day

Als kantoorslaaf lijkt het soms of dezelfde dag zich maar blijft herhalen. Misschien moet je dan een andere baan zoeken. Voor Jun-young is het realiteit: hij raakt verstrikt in een tijdlus. Hij verliest zijn dochtertje bij een aanrijding en herleeft dat moment keer op keer op keer op keer op keer op keer.. goed, je snapt het punt. Natuurlijk zit er ook iets positiefs aan zo’n tijdlus: is de dodelijke aanrijding op deze manier te voorkomen? Jun-young doet verwoede pogingen in A Day, dat nog complexer wordt als een ambulancebroeder opduikt met hetzelfde tijdlus-probleem.

mon mon mon MONSTERS!

Oké, het vertrekpunt voor mon mon mon MONSTERS! is zelfs voor dit lijstje tamelijk bizar. Lim zit in een klas met louter pestkoppen die het op hem gemunt hebben. Uitgerekend met hen moet hij een taakstraf vervullen na een incident op school. In de late nablijfuurtjes vangen zijn kwelgeesten een monster(!) dat ineens opduikt. De pestkoppen binden het beest vast en martelen het uitgebreid, want dat doen pestkoppen. Ze weten allen niet dat een horde monsters op weg is om hun soortgenoot te bevrijden. Daar zit de arme Lim middenin.

The Scythian

Lomp, snoeihard en misselijkmakend geweld: The Scythian is niet voor tere zieltjes. De Russische krijger Lubotor gaat helemaal door het lint als een vijandige stem zijn vrouw en kind gijzelen. Wat volgt is een extreem gewelddadige film die je niet moet kijken op een lege maag. Lubotor schuwt namelijk niets als het gaat om zijn lieve gezinnetje. Tussen al die manie zijn de Russische steppen en de prachtige kostuums een welkome afleiding.

Mom and Dad

Nicolas Cage-alarm! De acteur you love to hate speelt een hoofdrol in Mom and Dad. Een inktzwarte komedie met een hilarisch uitgangspunt: van het ene op het andere moment keren ouders zich tegen hun kinderen. Joshua en Carly – broer en zus - zien vanaf het schoolplein hoe grote groepen schuimbekkende vaders en moeders in de hekken hangen. Ook hun ouders, waaronder papa Cage, hebben opvoeden ingeruild voor moorden. Een film die in een fractie van tijd volledig ontploft.

Mayhem

Oké: misschien heb je een rothekel aan je manager, leidinggevende of scriptiebegeleider. Maar niet zo’n rothekel dat je hem of haar bewerkt met een sloophamer. In Mayhem is dat – je raadt het al – wél het geval. Door een mysterieus virus veranderen irritaties van kantoorklerken in woeste agressie. Derek Cho (Steven Yeun, o.a. van The Walking Dead) heeft misschien wel de grootste frustratie van het kantoorpand in zich: hij is toevallig net ontslagen door een tiran van een manager. En da’s toevallig een ideale motor voor wraak.

Je ziet deze hele week nog films op Imagine Film Festival! Met je CJP-pas krijg je mooi € 1,50 korting op elke film.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.