Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De allermooiste liedjes van Naked Song Festival
05 APR 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Lisa Hannigan • Meer blogs over Festival

De allermooiste liedjes van Naked Song Festival

Op het Naked Song Festival zie je de crème de la crème van het singer-songwritersgilde. Wij namen hun aller-allermooiste liedjes onder de loep.

Ineens loopt er een hete traan over je wangen. Of voel je de haartjes in je nek rijzen. Sommige liedjes zijn zó mooi, dat ze je altijd weer wat doen. Of je nou bij een gure bushalte staat of bij een knisperend haardvuur zit. Naked Song Festival zorgt ieder jaar weer voor dubbeldikke lagen kippenvel met geweldige singer-songwriters. Dit zijn de aller-allerbeste liedjes van de artiesten van dit jaar:

Lisa Hannigan – Fall

Alles wat Lisa Hannigan aanraakt, verandert in singer-songwritergoud. Fall is op het eerste gehoor niet eens zo’n bijzonder liedje, maar na een paar luisterbeurten zwelg je in deze verstilde folkparel.

Tamino – Habibi

Een jonge jongen met een zwaar gemoed, dat is Tamino. In de wandelgangen wordt hij de Belgische Jeff Buckley genoemd. Habibi is zo prachtig en triest dat je nauwelijks doorhebt dat je al vijf minuten voor je uit zit te staren.

Tom McRae – The Boy with the Bubblegum

Een song van achttien jaar oud, maar niet kapot te krijgen. Tom McRae heeft de afgelopen jaren veel meer muziek uitgebracht, maar niets snijdt zo door de ziel als het zuivere The Boy with the Bubblegum.

Sam Lee – Lovely Molly 

Sam Lee lijkt een singer-songwriter in de meest klassieke zin van het woord: man met gitaar, barse folksongs en een karakteristieke stem. In het sacrale Lovely Molly laat hij zich van een andere kant zien met een hummend achtergrondkoor en prachtige vertelling.

Chelou – Halfway to Nowhere

Niet elke artiest kan het op Naked Song af met alleen een gitaar. Chelou flirt met ambient om zijn liedjes te voorzien van een spannend behang. Op het mysterieuze Halfway to Nowhere is hij daar het best in geslaagd.

Fil Bo Riva –Killer Queen

Bij ons roept de naam Fil Bo Riva iets op als ‘de Hongaarse inzending voor het Eurovisie Songfestival’, maar niets is minder waar. Filippo Bonamici is de half Ierse/Italiaanse spil van dit geheel. Op Killer Queen zingt hij met rasperige stem vol verdriet over een onbeantwoorde liefde.

Pitou – Debt of a Lover

Soms hoor je een intro met akoestisch gitaar en denk je ‘daar gaan we weer’. Maar dan start Pitou met zingen en ben je betoverd. Op Debt of a Lover ben je vanaf de eerste noot in haar ban.

Jono McCleery – Age of Self

De muziek van Jono McCleery is tijdloos. Age of Self is ook over vijftig jaar nog een prachtig liedje: een korte meditatie die je keer op keer wilt beluisteren.

Wink Burcham – Town in Oklahoma

Met zo’n naam en zo’n songtitel verwacht je een redneck die met een snik in zijn stem en begeleid door pedal steel mijmert over het Amerikaanse dorpje waar hij is opgegroeid. Dat is precies wat je hoort bij Wink Burchams Town in Oklahoma en dat is helemaal prima.

Christof van der Ven – Love's Glory 

Mooi verhaal: Christof van der Ven verliet Nederland op zijn twintigste om in Ierland zijn geluk te beproeven als muzikant. Nu woont hij in London en speelt hij met Bear’s Den, The Staves en doet hij het voorprogramma van Bon Ivers show in diezelfde stad. Vet! Love’s Glory is nog altijd zijn mooiste liedje: simpel, warm en vertrouwd.

Zoveel moois mag je natuurlijk niet missen! Gelukkig kun je voor een zacht prijsje naar Naked Song Festival: met je CJP-pas krijg je € 5,- korting op een ticket.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.