Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Support
Word lid Mijn CJP
CJP's Cultuurknallers week 16
16 APR 2018 • Door Vivian Buers • Meer blogs over Muziek Film Festival Theater Expo Lezen

CJP's Cultuurknallers week 16

Kunst snuiven met dikke korting! CJP geeft je iedere maandag de leukste cultuurtips. Met deze week: de rappers van Zwart Licht, de net-op-het-randje film Blockers en de heftige voorstelling Samenloop van omstandigheden. 

Muziek

19 april: Zwart Licht
Onrecht, discriminatie, extremisme: Zwart Licht rapt over het echte leven. Ze zijn de masters van de hiphopscene en staan nu in de Melkweg!
Melkweg, Amsterdam // € 2,50 CJP-korting // Tickets voor Zwart Licht

Zwart Licht
Zwart Licht

20 april: Nederlands Blazers Ensemble: gestreken en geblazen
Een groot uitgevallen gitaar, zo zou je een cello ook kunnen noemen. Word je wél in elkaar gemept door het voltallige Nederlands Blazers Ensemble. Zij zijn namelijk behoorlijk verliefd op de cello en ongeveer alle andere instrumenten. Ze uiten hun liefde met een ode aan de cello en alle blaasinstrumenten met twee stukken van Antonín Dvořák. 
TivoliVredenburg, Utrecht // 20% CJP-korting // Klassieke korting TivoliVredenburg

Lidy Blijdorp | Dvorak | Nederlands Blazers Ensemble

Film

19 april: Blockers
Deze film gaat de hele tijd nét over het randje. Ouders proberen er namelijk voor te zorgen dat hun dochters geen seks hebben. Lekker dan.
Pathé, alle locaties // Tot € 2,- CJP-korting // Pathé korting

Trailer | Blockers

19 april: Der Hauptmann
Waarschijnlijk komen alle Tweede Wereldoorlog-films je de neus uit. Er zijn er namelijk al duizenden. Toch is dit de beste. Echt. Of vooruit, de op één na beste. Hij is namelijk tijdloos. Je volgt Wehrmacht-korporaal Willi Herold en ziet hoe hoe een mens een monster wordt. 
Pathé, alle locaties // Tot € 2,- CJP-korting // Pathé korting

Trailer | Der Hauptmann

Theater

17 april: Samenloop van omstandigheden
Acteur Saman Amini vluchtte ruim vijftien jaar geleden van Iran naar Nederland. Nu zit hij hier en zingt, speelt en vertelt over zijn leven. Was het leven net iets anders gelopen, dan was hij misschien nog wel in Iran geweest. Hoe oneerlijk is het leven en de samenloop van omstandigheden? 
Toneelschuur, Haarlem // €10,- lastminute CJP-korting //Korting Toneelschuur

Festival

19 t/m 21 april: Motel Mozaïque 2018
Bij Motel Mozaïque maken ze mozaïque van muziek! Ze metselen de meest kleurrijke acts aan elkaar en het mag best vloeken. Je ziet Het Rotterdams Philharmonisch orkest, J. Bernardt, Green Cabin, Natalia Pieczuro en nog veel meer. 
Motel Mozaïque, Rotterdam // € 22,50 CJP-korting // Kaarten voor Motel Mozaïque

Motel Mozaïque
Motel Mozaïque

Expo

21 april: Art Nouveau in Nederland
Kunstenaars raakten rond 1900 een beetje van slag door de industrialisering. Wij zouden alle rook, stoommachines en zwartgeblakerde fabrieken ook niet aankunnen. Gelukkig gingen ze toen maar Art Nouveau maken. Kunst met organische vormen en motieven van planten als reactie op al die industrie.  
Gemeentemuseum Den Haag // € 3,50 CJP-korting // Korting Gemeentemuseum Den Haag

Lezen

20 april: Dipsaus x DNL presenteren: Afua Hirsch
Ras doet er toe! Of niet? Het boek Waarom ras ertoe doet, leidde in ieder geval tot veel discussie. Schrijfster Afua Hirsch komt erover vertellen. Ze is oorspronkelijk Afrikaanse en vertelt in het Engels. Maar dat doet er niet toe, tóch? 
De Nieuwe Liefde, Amsterdam // 20% CJP-korting // Programma De Nieuwe Liefde

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.