Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 9
01 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Sunflower Bean • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 9

Koud hè? Laat je hart verwarmen door nieuwe muziek van Sunflower Bean, Josylvo, CUT_ en Naive Set!

Sunflower Bean – Twentytwo in Blue (album)

Voor een band die ooit een nummer had met de titel Space Exploration Disaster, is Twentytwo in Blue een behoorlijk verrassend album. Sunflower Bean stond door hun debuut bekend om vlotte psychpop, maar heeft nu pop omarmt. Frontvrouw Julia Cumming schittert daardoor als nooit tevoren. Twentytwo is een juweel: de wind blaast zachtjes door je haren en Cumming zingt de sterren van de hemel in deze gitaarballade. Door het weglaten van reverb en echo krijgt haar stem een schitterend podium.

Josylvio – Hella Cash (album)

Ik weet niet hoeveel nullen er op jouw bankrekening staan, maar Josylvio heeft hella cash. Tracks van zijn derde album vind je terug in alle hitlijsten. De Naardense rapper lijkt met elke plaat weer iets groter te worden. Op Hella Cash is het recept hetzelfde als altijd: beats van Esko en razendsnelle bars van Josylvio die rapt over dat je moet oppassen voor de police en dat hij alleen money verstaat. Nieuw zijn wel wat gevoelige (liefdes)liedjes, onder andere de hit Catch Up op een productie van Yung Felix en Beweeg over zijn familie en de struggle in het leven van een rapper.

Camp Cope – How To Socialise And Make Friends (album)

Maak jij nog vaak vrienden? Of zit je al jaren in dezelfde vriendengroep en komt daar eigenlijk niemand bij? Hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk, vrienden maken? Als kind ging het helemaal vanzelf: dan was samen spelen in de zandbak genoeg. tegenwoordig moet je toch af en toe wel koffie drinken om een goede relatie te onderhouden met iemand. Enfin, de albumtitel van Camp Cope spreekt tot de verbeelding. Het trio komt uit Melbourne: een bijzonder goede voedingsbodem voor gitaarbands. Camp Cope maakt van die rommelige rockliedjes met een punky ondertoon waar soms melancholie in op de loer ligt. En dan gaat het inderdaad vooral over relaties en wat daar allemaal aan schort.

CUT_ - It’s On (single)

Nu wordt het serieus. Dat is tenminste wat ik denk als iemand it’s on! schreeuwt. Vanaf dat moment zet je nét een stapje harder en ga je er 110% voor. In dit liedje van CUT_ is dat ook het geval. Belle Doron zingt over het moment waarop het serieus wordt tussen twee mensen. ‘You make me wanna let you in / just touch me’. Het Amsterdamse duo klinkt ook steeds serieuzer en beter. CUT_ startte met electropop, maar krijgt steeds meer een clubfeel door de weidse producties van Sebastiaan Dutilh. Spannend!

Soccer Mommy – Clean (album)

Ze rijdt altijd naar uitwedstrijden, wast de shirts en schreeuwt het hardst aan de zijlijn. Voetbalmoeders zijn de hoeksteen van de voetbalcultuur. Nu is Sophie Allison met haar 20 jaar niet echt bepaald een voetbalmoeder, maar maakt ze toch muziek onder het alias Soccer Mommy. Die bandnaam is een uit de hand gelopen Twitter-grap, maar haar muziek is dat niet. Kinda sad but chill, zo beschrijft ze het zelf op Bandcamp. Allison is rauw en eerlijk in haar verhalende liedjes en heeft net wat meer edge als genregenoot Phoebe Bridgers. ‘I don’t want to be your fucking dog,' bijt ze ons toe in Your Dog. 

Naive Set – Naive Set (album)

Raar verhaal: de Engelse gitaarpopband Ultimate Painting had een nieuw album in de steigers staan, maar ging ineens uit elkaar. Vaag statement, single van Spotify: ineens was het allemaal over. Niet getreurd: gelukkig hebben we de liedjes van Naive Set nog. De helft van Ultimate Painting (James Hoare) produceerde hun nieuwe plaat, die de Nederlandse band helemaal analoog opnam. En dan hoor je zacht geruis als een track begint, voor de droge drums inkicken en een catchy gitaarlijntje je meeneemt in hun simpele maar verslavende gitaarpop.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.