Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Kendrick Lamar en Drake zijn dol op deze meesterinterviewer
02 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Nardwuar vs. Mac DeMarco • Meer blogs over Muziek

Kendrick Lamar en Drake zijn dol op deze meesterinterviewer

Pharrell valt haast van zijn stoel, Kendrick Lamar weet niet meer hoe hij het heeft en Drake kan alleen maar lachen. Interviewer Nardwuar verrast iedere artiest met zijn grondige research.

‘This is one of the most impressive interviews I’ve ever had in my life,’ zegt Pharrell volkomen verbaasd. Voor hem zit een bijzonder figuur: een man met een raar hoedje, geruite broek en een gek stemmetje. Beter bekend als Nardwuar the Human Serviette. Hij wordt geroemd om zijn grondige research en komt altijd met toepasselijke cadeaus: een lp uit je jeugd, een servetje van je favoriete restaurant of hyperpersoonlijke informatie. Grote sterren veranderen in dolblije jongetjes of zijn oprecht verbaasd. Leer de meesterinterviewer kennen en check deze zes video’s:

6. Skrillex

In 2012 surft Skrillex op de piek van de dubstephype en interviewt Nardwuar hem in Vancouver. Skrillex oogt als een enthousiast jongetje, die steeds blijer wordt als Nardwuar hem allerlei toffe cadeaus geeft. Het wordt nog leuker als zijn toenmalige vriendin Ellie Goulding erbij komt en ze een Dolly Parton-lp van Nardwuar krijgt. Wat een geluk!

5. Drake

Nardwuar mag maar liefst twee keer op audiëntie bij Drake. In het eerste interview zie je een wat sceptische Drake met zonnebril op, maar na zoveel goede vragen en cadeaus moet hij hem wel af doen. ‘This is the best interview I have done in my entire life,’ zegt hij aan het einde tussen neus en lippen door, nadat Nardwuar hem een LP van zijn oom Larry Graham in de handen heeft geduwd. Logisch dat Nardwuar in het tweede interview een uur kreeg met Zijne Koninklijke Hoogheid Drake.

4. Snoop Dogg   

De grootste bromance is toch wel die tussen Nardwuar en Snoop Dogg. Na het eerste interview in 2000 blijft Snoop hem maar uitnodigen, in totaal negen keer. Dat eerste gesprek begint ook geweldig, met de rapper in een pimpsuit en Nardwuar die hem trakteert op gin & juice. In volgende interviews doceert Ome Snoop heel wat hiphopgeschiedenis terwijl hij jointjes wegtikt.

3. Mac DeMarco

Naast rappers, politici en comedians interviewt Nardwuar natuurlijk ook indiemuzikanten. Wat is er leuker dan een gesprek met Mac DeMarco? Nardwuar komt met obscure platen en Mac vertelt over zijn liefde voor Yukihiro Takahashi en die keer dat hij een drumstokje in zijn bil stak.

2. Kendrick Lamar

Op SXSW krijgt Nardwuar een zeldzaam moment met Kendrick Lamar, die dan nog zijn klassieker good kid, m.A.A.d. city moet uitbrengen. Dat weerhoudt Nardwuar er niet van hem hele sicke details voor te leggen, zoals de snackbar waar Kendrick in Compton altijd kip haalt. ‘This dude right here has really been doing his research’, lacht Lamar. Daarna blijft hij Nardwuar maar vragen waar hij zijn platen vandaan heeft.

1. Pharrell

Snoop en Nardwuar hebben een bromance, maar Pharrell is na zijn interview in 2008 ook op slag verliefd. Hij valt nog net niet van zijn stoel als Nardwuar hem een single van Terry Riley in de schoot duwt: het eerste liedje dat Pharrell ooit schreef. ‘Your research is second to none. Second to none. (…) It’s pretty impressive,’ is het enige dat hij kan stamelen.

Wil je meer? Kijk de interviews van Nardwuar op Youtube en check gelijk het CJP-kanaal

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.