Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
FOMO? Deze festivalshows mag je niet missen
21 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Sziget • Meer blogs over Festival

FOMO? Deze festivalshows mag je niet missen

Er zijn bands die een strippenkaart hebben voor bepaalde festivals (kuch Chef' Special), maar sommige artiesten zie je zelden voor een weide spelen. Dit zijn bijzondere festivalshows waar wij deze zomer enorm naar uitkijken. 

We geven bij CJP korting op een gigantisch scala aan festivals, waaronder MELT, NN North Sea Jazz en Welcome to the Village. Dit zijn de shows die je absoluut niet mag missen:

1. Florence and the Machine op MELT (€ 30,- CJP-korting)

Wat is Florence Welch allemaal aan het doen? Laatste keer dat we wat van haar hoorden was drie jaar geleden, toen Florence and the Machine How Big, How Blue, How Beautiful uitbracht. Sindsdien is het stil rond deze roodharige muze. Laat ze op MELT ein-de-lijk nieuwe muziek horen? Wij denken van wel.

2. Kyle Dixon & Michael Stein op Rewire Festival (tot € 10,- CJP-korting)

Waarschijnlijk lees je bovenstaande namen en denk je ‘whatever’. Maar als we zeggen ‘de soundtrack van Stranger Things’... gaat er dan een belletje rinkelen? Dixon en Stein maken deel uit van de band S U R V I V E , die de soundtrack voor deze Netflix-hit maakten. Op Rewire spelen ze de muziek van Stranger Things live. Kan niet anders dan heel tof zijn, toch?

3. D’Angelo op NN North Sea Jazz (€ 10,- CJP-korting)

Welke legendes hebben we nog over sinds de dood van Prince? D’Angelo is misschien minder bekend, maar je mag ‘m gerust scharen in hetzelfde rijtje als His Purple Highness. Hij is net als Prince berucht om zijn urenlange (nacht)concerten bomvol zwoele soul en funk, met meer seks en groove dan goed voor je is. Wordt op NN North Sea Jazz sowieso wéér legendarisch.

4. Kendrick Lamar op Sziget (€ 35,- CJP-korting)

Kungfu Kenny! Wij durven het wel te zeggen: Kendrick Lamar is de grootste rapper op aarde. Sorry Drake. Enkele weken geleden gaf hij een daverende show in de Ziggo Dome, waar hij het Nederlandse publiek helemaal gek maakte door hitsingle HUMBLE. zeven keer(!) te spelen. Het maakt ons eigenlijk alleen maar hongerig naar nóg meer en daarom zijn we er op Sziget ook bij.

5. Björk op Primavera Sound (€ 35,- CJP-korting)

Je ziet het: bij CJP kijken we inmiddels verder dan onze Nederlandse festivalneus lang is. We slaan onze vleugels uit naar de rest van Europa en nemen deze zomer zeker een kijkje op Primavera Sound in Barcelona. De line-up is daar ieder jaar weer om van te watertanden en dat is deze editie niet anders. Björk is een van de headliners voor een zeldzaam festivaloptreden. Not to be missed, want Björk wil je sowieso nooit missen en dan neemt ze ook nog een fascinerende plaat (Utopia) mee.

6. Torres op Welcome to the Village (€ 10,- CJP-korting)

Even geen headliners, even geen grote namen. Van Torres heb je misschien nooit gehoord. Of juist wel, maar je denkt gelijk aan de voetballer. Verdient ze niet, want Mackenzie Scott maakt al drie albums lang eigenzinnige en ijzingwekkende muziek. Rauw, bezwerend en recht op het doel af. Volg op Welcome to the Village de vrouw met de rode gitaar en het witte haar en het komt wel goed.

7. Cardi B op WOO HAH! (€ 10,- CJP-korting)

Ze schreef vorig jaar geschiedenis met Bodak Yellow. Cardi B werd de eerste vrouwelijke rapper - sinds Lauryn Hill in 1998 - met een nummer 1-hit in de Amerikaanse charts. Vorig jaar was ze even in Nederland voor een show op de verjaardag van Encore, maar op WOO HAH! gaan we eindelijk een volwaardige festivalshow van haar zien. We kunnen niet wachten.

8. The Weeknd op Lollapalooza Berlin (€ 20,- CJP-korting)

Hits, hits, hits. The Weeknd lijkt ze er moeiteloos uit te knallen. Of het nou voor de soundtrack van een wilde huisvrouwenfilm is (Fifty Shades of Grey) of er twee robots achter de knoppen zitten (Starboy met Daft Punk): Abel Tesfaye verandert alles in goud. Nou wil de beste man live nog weleens een zoutzak zijn, maar als headliner op Lollapalooza Berlijn verwachten wij dat hij alles uit de kast haalt.

Jaja, het belooft een hete festivalzomer te worden! Duur hoeft het niet te zijn, want met CJP krijg je korting op heel veel Nederlandse én buitenlandse festivals. Check al onze festivalkortingen hier.  

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.