Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Deze 6 profvoetballers hebben stiekem een hiphopcarrière
14 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Memphis Depay • Meer blogs over Lifestyle Muziek

Deze 6 profvoetballers hebben stiekem een hiphopcarrière

Waarom alleen je voeten laten spreken als je ook een gevaarlijk potje kunt rappen? Deze profvoetballers brengen ook vuur buiten het veld.

Wie denkt dat voetballers nog altijd André Hazes draaien in de kleedkamer, heeft het mis. Tegenwoordig wordt er volop Jonna Fraser, Broederliefde en Ronnie Flex gepompt. Logisch dat het deze voetballers inspireerde tot een hiphopcarrière:

1. Ryan Babel

‘Ben die Liverpool-ster / sletjes geven me lobi,’  aldus Ryan Babel in 2008. De ex-speler van Ajax en Liverpool kwam tien jaar geleden langs bij 101Barz en rapte daar over zijn voetbalmoney en zijn vlijmscherpe passeeracties. Onder zijn alias Rio scoorde hij zelfs een dikke hit met Eeyeeyo, een samenwerking met Darryl, Ali B en Soumia. Helaas werd het daarna stil rondom Babel, al zit ‘die andere’ carrière weer in de lift bij de Turkse topclub Besiktas.

2. Quincy Promes

Rusland is misschien niet de meest inspirerende omgeving voor een rapper. Toch heeft Quincy Promes lines for days. Op Instagram deelt de sterspeler van Spartak Moskou zo nu en dan freestyles en op vakantie in Los Angeles dropte hij zelfs een fancy videoclip. ‘Waar ik ook ga / hoef niet te stressen om een ton’. In Promes’ geval is dat ook echt waar, dankzij zijn vorstelijke salaris van 3,2 miljoen euro per jaar.

3. Memphis Depay

Drie keer raden met wie Quincy Promes op vakantie was? The one and only Memphis Depay! In voetbalpraatprogramma’s mogen ze hem niet zo omdat hij soms een hoed draagt, maar wij lopen met hem weg. Niet in de minste plaats om zijn gigantische leeuwentattoo of zijn rapskills. ‘Media willen me in de sloot alsof ik Joran heet,’ rapt hij voor een dikke Rolls-Royce, maar net zo goed flext hij in een privéjet.

4. Ruben Schaken

De meeste voetballers worden eindelijk eens een keer goed dronken bij een kampioenschap. Ruben Schaken niet. Om de promotie van VVV-Venlo in 2010 te vieren, maakt hij een track met rapper DubbelG: Ik Ben De Bom. ‘Dit is geen 101Barz / Wel je boy van de VVV / Zodra ik goals maak, willen al die wijven mee’. Geen idee hoeveel Limburgse vrouwen zich hierdoor aangesproken voelden, maar Schaken is wel de bom.

5. Royston Drenthe

De loopbaan van Royston Drenthe lijkt op een achtbaan. Torenhoog aan de top bij Real Madrid, diep in het dal bij het Russische Alania Vladikavkaz. Gelukkig verloor hij nooit zijn bravoure en dat hoor je in zijn muziek. Sinds 2017 focust Drenthe zich als Roya2Faces alleen nog maar op hiphop. ‘Pokoes schrijven maakt me los / geeft me spirit, geeft me rust / om alles op een rij te zetten.’ Onze support heb je, Royston.

6. Eljero Elia

De banden tussen voetballers en rappers zijn tegenwoordig nauwer dan ooit. Rapper Jonna Fraser is de beste vriend van Heracles-speler Brandley Kuwas en Priceless van SFB voetbalde vroeger altijd met Eljero Elia op het pleintje. Elia betaalde ooit zelfs studiotijd voor de Haagse hiphopgroep in Duitsland. Niet geheel verrassend dat hij zelf ook rapt: in zijn Juventus-periode nam hij twee tracks op met Bollebof.

Bij CJP eten we ook van twee walletjes: je krijgt bij ons korting op Encore Festival én de Jupiler League! Check hier alle muziek- en Jupiler League-kortingen.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.