Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 13
29 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Frankie Cosmos • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 13

Zolang de zon wegblijft, moet je zelf maar wat van de lente maken. Dat gaat heel goed met nieuwe muziek van Frankie Cosmos, Sevdaliza, Amen Dunes en Altin Gün!

Frankie Cosmos – Vessel (album)

Tegenwoordig duren albums langer en langer omdat dat gunstig is voor streams ofzo. Frankie Cosmos heeft daar schijt aan. Greta Kline maakt onder dit alias al jaren charmante indieliedjes die zelden boven de twee minuten klokken. Haar debuut duurde niet langer dan twintig minuten en ook Vessel is snel voorbij. Dat maakt je alleen maar hongeriger naar nóg een luisterbeurt, want elke song is raak.

Kevin – Lente (album)

Bij Kevin is dat weer compleet anders. Niet dat hij ellenlange nummers maakt, maar hij neemt de tijd voor zijn bars en lines. Vandaar dat de Rotterdamse rapper zichzelf slow flow animal noemt. Na een succesvolle EP en singles (Op de Block, Wazig) is er nu zijn debuutalbum. En dat moet ook scoren: Beetje Moe is een echte popsingle met bijdrages van Lil Kleine en Chivv.

Amen Dunes – Freedom (album)

Je vindt The War on Drugs of saai of weergaloos. Met Amen Dunes dreigt het ook die kant op te gaan. Frontman Damon McMahon heeft met Freedom namelijk net zulke toegankelijke en klassieke muziek gemaakt. Klassiek in de zin van de Amerikaanse songwriterstraditie, toegankelijk door prettige luisterliedjes als Blue Rose.

Sevdaliza – The Calling (EP)

Ze plaatste laatst achteloos een fotootje vanuit Seoul op haar Instagram. Sevdaliza gaat hartstikke lekker en toert de hele wereld rond met haar experimentele R&B. Je moet het ijzer smeden als het heet is en daarom komt ze nu met de EP The Calling. Ook als het recept min of meer hetzelfde is weet Sevdaliza je aandacht te grijpen met minimal ballads en trippy triphop.

Sons of Kemet – Your Queen is a Reptile (album)

Bij Sons of Kemet is het heus niet alleen maar dansen geblazen, al zou je dat wel denken als je hun stomende en overvolle jazzmuziek hoort. Your Queen is a Reptile is een album vol krachtige statements. Ieder nummer is opgedragen aan een andere queen. Zoals Harriet Tubman (My Queen is Harriet Tubman), die zich aan slavernij ontworstelde en andere tot slaaf gemaakte mannen en vrouwen hielp ontsnappen.

Lewsberg – Terrible (single)

‘Eigenlijk gaat dit nummer over alles, je kunt alles positief of negatief interpreteren, en het maakt allemaal niet eens echt uit.’ Heerlijke quote van Arie van Vliet tegenover 3voor12. De bescheiden frontman van Lewsberg vertelt over Terrible, de nieuwste single van de Rotterdamse band. Ze drammen lekker door als The Velvet Underground en hebben met Van Vliet een droogkloterige praatzanger: geweldige band.

Judy Blank – Mary Jane (single)

Nog meer moois van eigen bodem: Judy Blank is naar Nashville geweest en heeft als souvenir wat liedjes meegenomen. Mary Jane is een fijn liedje dat nergens geforceerd té Nashville wil klinken, maar door Judy’s stem en laidback vibe opvallend fris klinkt.

Altin Gün – On (album)

De Nederlands-Turkse band Altin Gün gaat als een speer. Uitverkochte zalen in Nederland én Turkije zijn de groep niet vreemd. Altin Gün is het geesteskind van de Nederlandse gitarist Jasper Verhulst, die verslaafd raakte aan psychelische Turkse rock uit de jaren zeventig en daarom een band startte met zowel Turkse als Nederlandse leden. Het resultaat: zalige jams vol krioelende gitaarlijnen en aanstekelijke Turkse vocalen.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.