Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 12
22 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Haley Heynderickx • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 12

De muziekindustrie never sleeps. Ook deze week hebben we weer een wagonlading nieuwe muziek, met onder andere tunes van Seinabo Sey, Ronnie Flex, Preoccupations en Lucy Dacus.

Seinabo Sey – I Owe You Nothing (single)

Misschien denk je bij de naam Seinabo Sey direct aan de hit met Kygo, maar de Zweedse zangeres heeft meer in haar mars. I Owe You Nothing is verrassend tof: echt geen generieke pop, maar een toffe beat die zo had kunnen komen van Pharrell. Meer gegrond in hiphop dus en die jas zit Seinabo Sey als gegoten.

Preoccupations – New Material (album)

Dat niemand nooit eerder aan deze albumtitel gedacht heeft. Het dekt de lading namelijk volledig: dit is nieuw materiaal van Preoccupations. Ze maken wel een kleine koerswijziging ten opzichte van ouder werk: meer synths, meer wave, minder postpunk maar nog net zo goed scheuren in het plafond spelend.

Ronnie Flex – NORI (album)

Hoeveel New Music Fridays zijn er wel niet voorbijgegaan sinds Ronnie Flex sprak over NORI? Hoe vaak hebben we zijn artiestenpagina wel niet gerefreshed? Hoe vaak hebben we niet gehoopt, nee, gebeden dat Ronnie deze plaat snel zou droppen? Aan het wachten komt morgen een eind. NORI finna drop. Dit belooft hét trap-album van Ronnie te worden, dus pak die subwoofers erbij en draai de volumeknop naar rechts.

Lucy Dacus – Historian (album)

‘You got a 9 to 5, so I’ll take the night shift’. Lucy Dacus doet er alles aan om haar ex te ontlopen. Haar nieuwe album Historian zit vol met zulke mooie, betekenisvolle zinnen. Dacus’ stem klinkt altijd een beetje melancholisch, maar écht rustig wordt het nooit: regelmatig barst ze uit in gruizige uitbarstingen en tilt ze haar songs naar een hoger niveau.

Nap Eyes – I’m Bad Now (album)

Op I’m Bad Now van Nap Eyes vind je ook al van die heerlijke lyrics. Frontman Neil Chapman fantaseert op Roses een heel nummer lang wat hij met een bos rozen moet doen, terwijl de band om hen heen meditatieve gitaarmuziek speelt in de stijl van The Velvet Underground. ‘Somebody sent you roses / Now what do you do with them / You’ve got no reason to trim them / No nice place to throw them / Because it doesn’t seem right to throw them away / Yet you can’t very well send them back the other way.’

Latifah – Warming Up (feat. Chivv) (single)

Als iemand géén warming-up nodig heeft, is het Latifah wel. Ze klinkt namelijk altijd hongerig en war ready. Dat is op Warming Up niet anders, waar ze samen met Chivv alles aan flarden rapt over een pastorale beat. Beste vrouwelijke rapper van Nederland? Wij denken van wel.

Haley Heynderickx – I Need To Start a Garden (album)

Nee, ze is niet Nederlands en nee, de albumtitel is geen stok achter de deur voor haar om eindelijk een tuin te beginnen. Haley Heynderickx komt uit Portland en is een dikke vette tip als je houdt van Angel Olsen en Sharon Van Etten. Ingetogen folky liedjes die Haley met haar prachtige stem inkleurt.

La Luz – California Finally (single)

Dit klinkt beter en beter met meer zon: La Luz maakt gortdroge surfrock die zo in een Ennio Morricone-film kan. California Finally lijkt een knipoog naar hun verhuizing van Seattle naar Los Angeles. Het klinkt in ieder geval als een roadtrip over eindeloze Amerikaanse wegen terwijl je verveeld uit het raam hangt.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.