Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases week 11
15 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: The Tallest Man on Earth • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases week 11

Jamjamjam, we hebben een bomvolle Luisterlijst voor je en oh wat smaakt ‘ie goed. Hagelnieuwe muziek van Janne Schra, Mount Eerie, The Tallest Man on Earth, Lily Allen en meer!

Mount Eerie – Now Only (album)

We zijn eigenlijk nog maar net uitgehuild, of Phil Elverum komt met een nieuwe plaat. Het hartverscheurende A Crow Looked At Me verhaalde over de dood van zijn vrouw Geneviève en Now Only borduurt daar op verder. De liedjes zijn opnieuw prachtig, de teksten snijden opnieuw dwars door je ziel.

Lily Allen – Higher (single)

Houd het klein, houd het dicht bij jezelf. Lily Allen komt dit jaar met een nieuwe plaat en Higher is het tweede voorproefje. Een opvallend subtiel liedje, voor Allens doen: gebouwd op een simpel gitaarrifje, fingerclips en een voorzichtige basgroove. Een mooie R&B-ballad zonder verwensingen aan het adres van exen, wie had dat gedacht?

Jon Hopkins – Emerald Rush (single)

Jon Hopkins maakt techno voor mensen die niet van techno houden. De producties van de Britse dj hebben zowel klassieke muziek, ambient als psychedelica in zich. En dan delen ze zo nu en dan ook nog eens een stevige tik uit, want gut, het blijft techno. Emerald Rush is de voorbode van een nieuwe plaat en daarop laat Hopkins – zo te horen – wat meer licht door de ramen vallen.

Janne Schra – Good God (single)

Ze schrijft, ze schildert en o ja, ze maakt ook nog muziek. Dat is natuurlijk waar we Janne Schra het beste van kennen: haar lichtvoetige folkpop met jazzy vocalen. Good God ligt volledig in haar straatje: een liedje als een klein juweel met aanzwellende koortjes en een funky orgeltje.

The Tallest Man on Earth – An Ocean (single)

Hij heeft er genoeg van, albums maken. Dat betekent niet dat je nooit meer wat van The Tallest Man on Earth zult horen. Integendeel, dit is zijn nieuwe single! Nee, Kristian Mattson is vooral klaar met de klassieke albumcyclus van liedjes opnemen en die een jaar later pas opbrengen. Nu maakt hij liedjes én zijn eigen videoclips bij losse liedjes die hij ieder seizoen uitbrengt onder de noemer When The Bird Sees The Solid Ground. Gelukkig blijft één ding hetzelfde: The Tallest Man on Earth maakt prachtige liedjes.

Fickle Friends – You Are Someone Else (album)

Wij bij CJP zijn niet vies van pop. Helemaal niet als het zoals Fickle Friends klinkt. De dansbare synthpop van dit Britse bandje is om door een ringetje te halen. Beetje disco, snufje balearic maar vooral heel veel hits. Alsof Jessie Ware frontvrouw van Foals is. Lekker!

Canshaker Pi – Put A Record Out (single)

Van Canshaker Pi mag het allemaal best wat gekker, viezer en harder. Put A Record Out is in alle opzichten weer een stapje verder voor de Nederlandse band. Het leunt minder op Pavement en meer op Cloud Nothings. Ga je ze binnenkort live zien, vergeet dan zeker je oordopjes niet.

Parquet Courts – Wide Awake (single)

Nou, zo klonk Parquet Courts vroeger dus ook: hard. Maar met Danger Mouse achter de knoppen is hun nieuwe plaat als een pingpongbal een andere kant opgeschoten. Wide Awake is een vreemde hit met een plagend riffje, heel veel cowbells en een songstructuur waar je ‘Huh? Wat is dit nou weer?’ van zegt. Hitje voor de indiedansavonden!

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.