Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
De nieuwste releases | week 10
08 MRT 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Natalie Prass, Spacebomb Records • Meer blogs over Muziek

De nieuwste releases | week 10

Happy vrouwendag y’all! Omdat de muziekindustrie bij vlagen nog altijd een sausage fest is, hebben we louter nieuwe muziek van vrouwen in deze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst. Geniet van Hinds, Janelle Monáe en Amber Mark!

Hinds – The Club (single)

De muziek van Hinds klinkt nog altijd als een prettig zooitje. Catchy gitaarrifs lijken ter plekke uit de mouw geschud te worden en de rommelige garagerockliedjes zwalken van links naar rechts. Wat dat betreft gooit de Spaanse band het niet bepaald over een andere boeg op single The Club, maar wat geeft het: dit is altijd onweerstaanbaar.

Janelle Monáe – Make Me Feel (single)

Na één luisterbeurt zul je het uitschreeuwen: ‘dit lijkt zó ontzettend veel op Prince!’ Klopt. Als er één artiest is die zich daar aan mag wagen, dan is het Janelle Monáe wel. De Amerikaanse zangeres werkte al eerder samen met His Purple Majesty en Prince zou voor zijn dood nog met Monáe in de studio hebben gezeten. En dat hoor je op Make Me Feel, een electrofunkrammer van jewelste.

Maaike Ouboter – Vanaf Nu (single)

Soms hoor je van die fijne liedjes waar je in zou willen wonen. Gewoon omdat het er zo knus, prettig en eenvoudig is. Vanaf Nu van Maaike Ouboter is zo’n liedje. Ragfijne vocalen, langzame cadans en een simpele melodielijn.

Zoë-Jadha – Youngin (feat. Latifah) (single)

Nieuwe generatie meets piepjonge generatie, zo zou je deze samenwerking tussen Zoë-Jadha en Latifah kunnen beschreven. Zoë-Jadha is 16 jaar, maar heeft nu al een platencontract bij Top Notch op zak. Wat dat betreft is Latifah is de ideale mentor. Ze zit bij hetzelfde label en scoorde al hits met Avec Me en On My Way. Deze samenwerking is ook raak: Youngin is een heerlijk brag-‘n-boast anthem van twee sterke MC’s.

Amber Mark – Love Me Right (single)

Het blijft soms een wonder, vanuit het niets een geweldig liedje ontdekken van een artiest waar je nog nooit van gehoord hebt. Alsof er ergens een talentenfabriek is waar ze in het geheim supertalenten klaarstomen. Amber Mark komt daar dan sowieso vandaan. Wat een waanzinnige soulstem en wat een goed liedje, dat Love Me Right. Stijlvol, sexy en strak.

Natalie Prass – Short Court Style (single)

Na Amber Mark kun je gelijk Natalie Prass aanslingeren, helemaal als je toevallig op een cocktailparty staat. Prass heeft op Short Court Style ook al zo’n glamorous sound met lekker veel groove en een snufje disco. Heel wat anders dan de ballroomsound van haar debuut, maar net zo lekker.

Alma – Heavy Rules Mixtape (mixtape)

Kortste mixtape ooit? Alma komt meer in de buurt van een EP met zes nummers. Laten we niet gaan zitten zeuren, want het zijn alle zes hits. De Finse popster surft over vederlichte popproducties of donkere hiphopbeats, bijgestaan door Tove Styrke, MO en Kiiara.

Angie McMahon – Missing Me (album)

Ieder jaar wordt door het Australische radiostation Triple J afgesloten met The Hottest 100: de honderd heetste liedjes van het jaar. Altijd leuk om even te checken: weet je ook weer wat er speelt in Australië. Angie McMahon stond ook in die lijst en ze is vastbesloten het ook in Europa te maken. Gewapend met een donkere stem, elektrische gitaar en liedjes in lijn van Sharon Van Etten moet dat gaan lukken.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.