Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zo heb je een festivalervaring zonder festival
09 FEB 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: WOO HAH © William van der Voort • Meer blogs over Festival

Zo heb je een festivalervaring zonder festival

Hebben ál je vrienden een ticket weten te scoren, maar jij niet? Met deze tips heb je dat festival helemaal niet nodig.

Dit weekend start de kaartverkoop van een niet nader te noemen festival. Er bestaat een kans dat de tickets binnen vijftien minuten zijn uitverkocht en jij misgrijpt. Daarom presenteert CJP een stappenplan voor de ultieme festivalervaring, zonder festival. 

1. Vermijd de douche

Je vergroot de kans op succes door drie dagen niet te douchen. Ga je voor een volledige festivalervaring? Schep dan een flinke dot aarde uit de grond en gooi dit in een kom. Meng de aarde met een half glas water en smeer dit vervolgens zorgvuldig over je armen, gezicht, buik en benen. Schoon zijn is voor mietjes. 

2. Koop een vlag en blijf daar het hele weekend mee zwaaien

Het liefst een Friese, maar het mag ook een Spaanse, Franse, Italiaanse, Griekse vlag zijn. Het is wel de bedoeling dat je 'm écht het hele weekend overal mee naartoe neemt.

3. Overnacht in een tent

En slaap op een lek luchtbed, zonder kussen, mét oordoppen. Voor de liefhebbers van een ontbijt op bed: serveer koude knakworsten en een blik lauwwarm bier. Echt romantisch.

4. Betaal veel te veel geld voor een simpele maaltijd

Zoek de duurste snackbar of supermarkt van het land en koop een karig avondmaal voor minimaal tien euro. Je kunt ook gewoon een zak patat halen bij de snackbar om de hoek en tien euro fooi geven. Of een kant-en-klaar maaltijd bij de supermarkt halen en tien euro in de prullenbak gooien. Net zo makkelijk.

5. Vervang je spijkerbroek en trui door een badpak met open ruggetje en halve hotpants

Zo eentje waar je billen onderuit komen. Oh, en vergeet je fanny pack van Daily Paper niet. Een echte musthave. Iets teveel striae op je billen? Kies dan voor een bloemetjesjurk met Dr. Martens en een bloemenkrans. Succes gegarandeerd.

6. Vraag een jongen met ontbloot bovenlichaam of je op zijn nek mag zitten

Gooi je armen in de lucht en lach. Heus niet raar. Daarnaast ben je ook nog eens verzekerd van een plek in de aftermovie. Op Dumpert.

7. Kots op de grond in plaats van in de wc

Nog beter: laat onbekende mensen in je woonkamer kotsen. Ben je sowieso verzekerd van een festivalgeur. Laat het dan wel een weekend liggen, zodat de lauwwarme brij verandert in een plakkaat. Kun je er vervolgens lekker met je blote voeten overheen lopen.

8. Vul je glas voor de helft met bier en de andere helft met water

Het recept voor een perfect festivalbiertje.

9. Trommel met je tandenborstel in de badkamer

En nodig ál je vrienden uit om mee te doen. Geen tandenborstel bij de hand? Pak dan een regenpijp of hamer en ram er lekker op los. 

10. Deel een regenponcho

Met twee vreemdelingen op straat. Een met het hoofd door het daarvoor bedoelde hoofdgat, de andere twee met hun hoofden door de armgaten. Droog ben je waarschijnlijk niet, maar je hebt er wel twee vrienden voor het leven bij.

11. Seks in een Dixi

Dan heb je sowieso een originele Tinderdate. Even geen zin in seks? Kijk dan gewoon naar mensen die seks hebben in een Dixi. Dat is reuze normaal op een festival.

12. Houd eindeloze selfiesessies bij je voordeur

Of bij de voordeur van je beste vriend. Zolang het op de foto maar duidelijk is dat je het heel erg leuk hebt en iedereen weet waar je bent. Gooi er een zootje filters overheen en zet 'm op Instagram. 

Je kunt ook gewoon naar een ander festival gaan. Er komen namelijk heel veel grote zomerfestivals aan, waar je met je CJP-pas een flinke korting pakt. Zoals WOO HAH, Sziget, Strange Sounds From Beyond en Melt

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.