Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Wat is een 90’s popgroep zonder comeback?
21 FEB 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: *Nsync • Meer blogs over Muziek

Wat is een 90’s popgroep zonder comeback?

Helemaal niks. Echt, het is bijna onmogelijk om een groep te vinden die na de afscheidstour niet is teruggekeerd.

Na Vengaboys en de Backstreet Boys, zijn nu ook de Spice Girls aan hun comeback begonnen. Het lijkt wel een trend: een 90's boyband of meidengroep die het twintig jaar later nog eens samen proberen. Is dat nou wel nodig? Want hé, geef toe: het wordt er vaak niet beter op. Wij dompelden ons onder in nostalgie en gingen op zoek naar 90's popgroepen, die nog niet echt aan hun terugkeer zijn begonnen... en het daar beter bij kunnen laten.

Ch!pz

Wie: een Nederlandse popgroep bestaande uit Rach-L, C!lla, Peter en Kev!n.
Hit: Ch!pz in black
Als je als popgroep debuteert met een tekst als 'Ch!pz is back, we are back in black', hoe ziet je comeback er dan uit? Ch!pz is back, again? Het management van Rach-L, C!lla, Peter en Kev!n zag in 2010 geen succes meer in de groep, waardoor Ch!pz noodgedwongen werd opgeheven. Behoorlijk noodgedwongen, want het viertal was het daar helemaal niet mee eens. Ze wilden een doorstart maken onder eigen beheer, maar kwamen erachter dat de auteursrechten van de singles en naam bij het management lagen. Lullig, maar waar: een comeback is gewoon nooit mogelijk geweest.

*Nsync

Wie: een boyband uit Orlando, bestaande uit Lance Bass, JC Chasez, Joey Fatone, Chris Kirkpatrick en Justin Timberlake.
Hit: I Want You Back
*Nsync zong met grootheden als Michael Jackson, Céline Dion, Gloria Estafana en Stevie Wonder. Daarnaast werd elk meisje hysterisch van de glimmende krullen van Justin Timberlake. Hoewel de jongens behoorlijk succesvol waren, kondigden ze in 2002 een langdurige pauze aan die uiteindelijk uitliep tot het definitieve einde van *Nsync. Lance, JC, Joey, Chris en Justin zijn één keer samen teruggekeerd tijdens de uitreiking van de MTV Video Awards in 2013, maar een comeback hebben ze nooit écht gemaakt. Is ook niet erg. We kijken toch liever alleen naar Justin.

TLC

Wie: een Amerikaanse meidengroep die werd gevormd door Tionne T-Boz Watkins, Lisa Left Eye Lopes en Rozonda Chilli Thomas.
Hit: Waterfalls
TLC brak begin jaren 90 door met de hit Waterfalls. Dit succes deden ze in 1999 nog een keer over met hun derde album: Fanmails. De opnames van hun vierde album 3D kwam abrupt ten einde toen Left Eye in 2002 door een auto-ongeluk om het leven kwam. T-Boz en Chilli maakten het album af. De liedjes die ze samen met Left Eye hadden ingezongen, bleven zoals ze waren en de rest zongen ze zelf in. Vijftien jaar na de release van 3D namen ze officieel afscheid met een allerlaatste album dat de naam van de groep draagt. Zangeres Left eye is kort in de interlude te horen. Tragisch: een comeback hoeven we niet te verwachten.

Westlife

Wie: een Ierse groep bestaande uit Nicky Byrne, Kian Egan, Mark Feehily, Shane Filan en Brian McFadden (tot 2004).
Hit: Uptown Girl
Wij kennen in Nederland vooral het nummer Uptown Girl, maar in Engeland hebben ze maar liefst veertien nummer 1-hits weten te scoren. Daarmee stond Westlife lang in de top 3 van best scorende acts, samen met Elvis Presley en The Beatles. In 2012 hielden de mannen een afscheidstour en ging ieder zijn eigen weg. Shane ging failliet en schreef een autobiografie, Mark startte een solocarrière en bracht onder de naam Markus Feehily zijn debuutalbum Fire uit, Nicky is radio en tv-presentator en vertegenwoordigde in 2016 Ierland tijdens het Eurovisiesongfestival, Brian was jury in Australia’s Got Talent en Kian is coach bij The Voice of Ireland.

Wie zie jij liever niet meer een comeback maken? Laat het ons weten in de comments en check de agenda van deze poppodia voor nieuwe acts mét CJP-korting. Dat is nu toch veel leuker?

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.