Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 8
22 FEB 2018 • Door Lika Verploegen • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 8

Er is werkelijk geen betere manier om je weekend te starten dan met splinternieuwe muziek. Dus begin het weekend wat vroeger deze keer en slinger de luisterlijst aan.

Jay Roon & The Loose Ends - Home To Many A Creature (album)

Wanneer je de mix hoort van folk, country, blues en soms zelfs een beetje rockabilly van Jay Roon & The Loose Ends, kun je je bijna niet voorstellen dat deze heren gewoon van Nederlandse bodem zijn. Frontman Jeroen Mesker reisde af naar New Orleans om zich vol te laten lopen met inspiratie. Wij concluderen vastberaden dat het is gelukt. De New Orleanse invloeden zijn dan ook gelijk een verklaring voor de kabbelende drums en vrolijke banjogeluiden.

Roméo Elvis X Le Motel - Morale (album)

In het debuutalbum van de Belgische Roméo Elvis vervulde producer Le Motel slechts een bijrol, maar voor het nieuwe album hebben ze zichzelf omgedoopt tot een gelijkwaardig duo. Met een reden: in deze formatie brachten ze Morale opnieuw uit. Deze keer een deluxe versie met hoorbaar beter ontwikkelde gitaarsounds, snares en cloudrap instrumentals. Raak trouwens niet in paniek als je er niks van verstaat: Roméo rapt in het Frans.  

Atrid Sonne - Human Lines (album)

De muziek van Astrid Sonne klinkt een beetje als je neefje van vijf die losgaat op een keyboard. Maar dan wel mooi. De stijl van Astrid is een ongewone mix van elektronische muziek gecombineerd met orkestfragmenten zonder duidelijke beat. Hierdoor weet je telkens niet wat je te wachten staat en zorgt ze dat je scherp blijft.

Rejjie Snow - Dear Annie (album)

Zijn mixtape Rejovich gooide hoge ogen en van zijn debuutalbum Dear Annie werd niks minder verwacht. Rejjie Snow brengt hiermee een ode aan een verloren liefde – Annie dus – die hij verlaat om in Paris te wonen. Met zijn mellow beats en brommende zangstem raden we Odd Future-fans zeker aan om het album te checken.

Courtney Barnett - Nameless, Faceless (single)

Het is bijna een kunst om je als man niet aangevallen te voelen door de teksten van Courtney Barnett, want haar nieuwe single Nameless, Faceless is praktisch het lijflied van elke diehard feminist. Ook deze keer schreef ze vreselijk sterke oneliners: ''He said 'I could eat a bowl of alphabet soup and spit out better words than you.' But you didn't.''

Zwart Licht - Bliksem (album)

Yes! Zwart Licht is terug. Wat meer new skool dan dat we van ze gewend zijn, maar met minstens zulke rake punchlines. Ook staan er kneiterharde samenwerkingen op met o.a. Ray Fuego en Winne. Benieuwd naar wat de jongens zelf over het album te zeggen hebben? Check het interview met de jongens hier.  

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.