Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 7
15 FEB 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: De Jeugd van Tegenwoordig • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 7

Superluek, zo'n nieuwe Luisterlijst! Eh, leuk bedoelen we natuurlijk. We hebben iets teveel naar De Jeugd geluisterd. Geniet van nieuwe muziek van Naaz, Ought en Afterpartees!

 

De Jeugd van Tegenwoordig – Luek (album)

Geniaal grapje toch weer, de albumtitel van de nieuwste plaat van De Jeugd van Tegenwoordig. Luek heeft op de albumcover zo’n irritant rood streepje eronder en hetzelfde verscheen zojuist toen ik het typte in Word. Live albumart in Word, dat is toch hartstikke luek, eh, leuk? Het is alweer album nummer zes voor de Jeugd, die tegenwoordig allemaal gesetteld zijn met huisje, boompje, beestje. Dat weerhoudt ze er niet van om nog steeds ‘met een raket naar de sterren’ te gaan of ‘de hele boel in brand te steken’. Ja, we hebben ze toch wel gemist, die jongens van de Jeugd.

Ought – Room Inside The World (album)

Een heuse gedaanteverwisseling. De mannen van Ought kende je van hun manische postpunk waar zanger Tim Darcy soms zijn boodschappen opdreunde over nerveuze gitaarpartijen. Live was het zo mogelijk allemaal nog beter en strakker. Op Room Inside The World gooien ze het over een andere boeg. Het geluid is meer ingehouden en het wordt zelfs sentimenteel op Desire. Een gestroomlijnder popgevoel, meer synths, maar nog altijd de enigmatische stem van Darcy en het brandende verlangen naar van alles en nog wat.

Naaz – Loving Love (single)

Hoppetee, twee beeldjes mee naar huis nemen op je eerste awardgala. De 19-jarige Naaz won deze week twee Edisons, eentje voor Beste Nieuwkomer en eentje voor Beste Videoclip. De Rotterdamse zangeres wordt massaal omarmd en wij snappen wel waarom. Haar popgeluid is eigenzinnig, intiem, catchy en vrolijkmakend. Op Loving Love is dat niet anders. Naaz heeft het zelf altijd over quirkpop: minimalistische muziek aangevuld met natuurlijke geluiden en al het andere dat ze voor handen heeft. Op Loving Love horen we getik op koffiekopjes, een vrolijke pianomelodie en een refrein zoals alleen zij dat schrijven kan.

Loma - Loma (album)

De beste bands zijn degene die je niet vast kunt pinnen. Dit is nog maar Loma’s debuut, maar het is lastig om het drietal in een hokje te duwen. Loma bestaat uit het Emily Cross, Dan Duszynski (Cross Record) en Jonathan Meiburg. Cross en Duszynski waren een stel toen ze Meiburg ontmoetten en goede vrienden werden. Hun relatie kwam ten einde, maar dat weerhield ze er niet van Loma te beginnen met Meiburg. Hun sound is superspannend: mystieke folk met soms hoekige ritmes (Relay Runner) en dan weer twinkelende gitaren (Joy) of een bak mist (Black Willow). Lastig te definiëren, maar bijzonder hypnotiserend.

Marlon Williams – Make Way For Love (album)

Een troubadour met een permanente snik in zijn stem: Marlon Williams herken je dan wel weer gemakkelijk. De Nieuw-Zeelandse singer-songwriter brak door met zijn zelf getitelde debuut vol country en americana. Opvolger Make Way For Love is een plaat vol liefdesverdriet. Williams lijkt wel een beetje op zijn collega Daniel Romano, die ook door klassiek Amerikaanse genres waadt en er het beste uit pikt. Hoogtepunt is Nobody Gets What They Want Anymore, een duet met Aldous Harding. Het is triest en groots als in het beste werk van Angel Olsen.

Afterpartees – Life is Easy (album)

Niet zo moeilijk doen, het leven is gemakkelijk! Nederlands garagerockhoop in bange dagen Afterpartees is terug en drukt ons op het hart dat onze tijd op aarde niet zo gecompliceerd is als het lijkt. Op Life is Easy is hun garagerock minder gladjes geproduceerd en dat doet de groep rond Niek Nellen goed. Het maakt van single Life is Easy een fijne powerpoptrack. Het palet is sowieso wat groter geworden, want op Call Out Your Name komt zelfs een saxofoon voorbij.   

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.