Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 6
08 FEB 2018 • Door Lika Verploegen • Beeld: Sevdaliza • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 6

De beste manier om de vrieskou te doorstaan is door het volledig te negeren. Dus draai de verwarming omhoog, nestel jezelf op de bank en zet de luisterlijst op hoog volume.

Don Broco – Technology (album)
Wie denkt dat de tijd van poprockbandjes voorbij is, heeft dat mooi mis: Don Broco lanceert een album dat zonder moeite jouw hightech boxen eruit knalt. Technology is een vreselijk goed geproduceerd album vol perfect afgewerkte meezingers met een energie waar je u tegen zegt.

De Jeugd van Tegenwoordig – Makkelijk (Voor Ons) (single)
Driewerf hoezee! De Jeugd van Tegenwoordig is terug. De heren zijn inmiddels ‘volwassen’ – Faberyayo is zelfs vader van twee kids – , maar hun jeugdige sound is nog niet verloren. De beat is speels als altijd, de autotune van Vjèze weer net zo glijerig en de clip wederom ouderwets absurd.

Hookworms – Microshift (album)
De band heeft de afgelopen jaren wat meegemaakt: de studio overstroomde en frontman MJ kampte met een hevige depressie. Dit derde album bewijst dat het ze veel heeft geleerd. Gevoelige onderwerpen komen nog steeds aan bod, maar ze zijn deze keer minder zwaarmoedig.

Dichter – Voor Ons (single)
Het is al even geleden sinds dat het debuutalbum van de Rotterdamse Dichter uitkwam, maar hij heeft opnieuw zijn lief en leed in een tweede project gestopt. Voor Ons is hier de eerste single van: niks ingewikkelds, gewoon een muzikale peptalk. Zo eentje waardoor je ineens naar buiten wil om te genieten van het leven.

Miggs De Bruijn – Coupe Decale (single)
Hij was even van de radar, maar verscheen twee weken geleden plots bij 101Barz: Miggs De Bruijn. Met zijn nieuwe single bewijst de Congolese rapper dat met temperaturen onder het nulpunt Coupé Décalé – nu bedoelen we het muziekgenre uit Ivoorkust – ook gewoon werkt. Zolang je maar hard genoeg danst.

Sevdaliza – Soul Syncable (single)
Is het experimentele pop? Is het triphop? Sevdaliza’s muziek zweeft een beetje in het donkergrijze gebied dat ze zelf gecreëerd heeft. Haar hese stem bekruipt langzaam de golvende beat, terwijl ze zingt over een ‘she’ in een bovennatuurlijk rijk. Wie die ‘she’ dan is? Dat mogen we lekker zelf weten.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.