Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 5
01 FEB 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Rhye • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 5

Man man man, januari zit er alweer op! 2018 vliegt nu al voorbij. Tijd om de balans van deze muziekweek op te maken met Rhye, Rich Brian en Clean Pete.

Rhye – Blood (album)

Blijft leuk: laat mensen Rhye luisteren en vertel na het derde, vierde nummer dat de zanger een man is. Het stemgeluid van de Canadese zanger Michael Milosh klinkt zo androgyn dat zelfs vaste luisteraars er soms nu pas achter komen dat ze niet naar een vrouw luisteren. Rhye brak alweer bijna vijf jaar geleden door met debuut Woman, vol zijdezachte en stijlvolle droompop. Dat delicate geluid hebben ze weten te behouden en op Blood klinkt Rhye opnieuw wonderschoon. Simpel, doeltreffend en bij vlagen zelfs dansbaar (Taste).

Rochelle – Centerpiece (EP)

Na heel veel samenwerkingen, covers en gastbijdrages zijn de spotlights nu eindelijk helemaal voor Rochelle. Centerpiece is haar eerste EP en bovendien zijn alle liedjes door haarzelf geschreven. Rochelle brak door tijdens talentenjacht X Factor en scoorde daarna o.a. een grote hit met Shotgun, een samenwerking met Yellow Claw. Op Centerpiece komt ze met een catchy combinatie van EDM, hiphop en R&B waar een sterke drop of hook nooit ver weg is.

Rich Brian – Amen (album)

Viral gaan, het lijkt nog altijd de beste kickstart van een carrière. In 2016 dropte de Indonesische rapper Brian Imanuel zijn debuutsingle Dat $tick onder het alias Rich Chigga. Dat zorgde nogal voor een schokgolf: de hiphopwereld staat niet bepaald bol van de Aziatische rappers en dan was Dat $tick ook nog eens een belachelijk harde track. De naam Rich Chigga heeft Imanuel inmiddels laten vallen – hij vond het zelf nogal racistisch – maar als Rich Brian gaat het ook heel lekker. De hiphopwereld heeft hem omarmd, getuige samenwerkingen met grote rappers als 21 Savage en Offset.

Nouveau Velo – Hit It (EP)

Lange kerstmenu’s of uitgebreid uit eten is hartstikke leuk, maar soms is een tussendoortje het lekkerst. Dat geldt ook voor Hit It. De mannen van Nouveau Velo hebben er even een EP’tje uit geramd en dat smaakt goed. De Nederlandse gitaarband maakt van die vliegensvlugge jingle-janglepop in de traditie van The Feelies en overschrijdt op deze EP nergens de drie minuten. Dus moet je wel op repeat drukken. Twee snacks achter elkaar mag best een keertje.

Palm – Composite (single)

Soms klinkt Palm een beetje alsof drie gitaristen tegelijk een solo spelen. De hyperactieve gitaarrock van de Amerikaanse band is voor geen gat te vangen. Het muzikale equivalent van een achtervolgingsscène in een film: je weet nooit welke kant ze nu weer opvliegen. Tussen al die gekkigheid door klinkt Palm dan wel weer verrekte catchy. Luister maar naar Composite met z’n hoekige mathrockbreaks: heerlijk liedje.

Clean Pete – Afblijven (album)

Oh, ik wil bijna iedereen / maar jou toevallig niet.’ Clean Pete weet herkenbare – en soms ook pijnlijke situaties – altijd zo haarfijn te beschrijven. Kijk alleen al naar de cover van single Jou Niet: een stel ligt in bed, maar van slapen komt het voorlopig niet. Eerst nog een lang gesprek over waarom zij zo stil is en dat hij dan vervolgens blijft aandringen met ‘maar waarom wil je het dan niet zeggen?’ Omdat ze je niet meer wil! Sad but true. Op Afblijven grossiert Clean Pete in meer van dat soort uit-het-leven-gegrepen-werk.  

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer! 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.