Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Kunst en een kater gaan prima samen
16 FEB 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Film Muziek Expo

Kunst en een kater gaan prima samen

Eigenlijk had je een kunstzinnige dag gepland, maar je kampt helaas met een kater van monsterlijke proporties. Wat nu? CJP tipt kunst die ook leuk is met een kater.

Gortdroge tong, bonkende kop, lichte braakneigingen. Het is weer zover hoor: je hebt een kater. Ook al ben je laat op de ochtend wakker geworden: de dag is nog jong! Maak er wat van en ga er samen met je kater op uit. Dit is zelfs leuk met een kater from hell:

Bij zinnen komen in een museum

Musea zijn een zegen voor je kater. Het is er rustig, schoon en licht. Een sereen nirwana waar je de scherpe randjes van je kater kwijtraakt. Bijna overal staan bankjes voor de ouden der dagen óf mensen die de avond daarvoor teveel gezopen hebben. Helemaal mooi wordt het als je van die krukjes mee kunt nemen. Kun je overal gaan zitten!
Onze tip: Ga niet op zaterdag of zondag naar grote publiekstrekkers als het Rijks of het Stedelijk, dat kan je brakke kop niet aan. Liever ga je naar het Noordbrabants Museum of het Centraal Museum. Een stuk rustiger en dik de moeite waard.

Denk deze mensen weg en ontspan in het museum.

Uitbrakken in een pluche stoel

De bioscoop is natuurlijk een droom voor iedereen die de gevolgen draagt van vijf bier, vier gin-tonics en drie wodkashots. De stoelen zijn heerlijk zacht en comfortabel en niemand zeurt aan je hoofd. Pas wel op dat je niet in slaap valt.
Onze tip: Een blockbuster in een grote bioscoop wordt ‘m even niet in deze conditie, maar een klein filmhuis en een trage arthousefilm zijn geknipt voor jou en je kater. In filmhuizen als het Louis Hartlooper Complex, FC Hyena of KINO ben je aan het juiste adres.

Oh, wat zien die stoelen er heerlijk zacht uit.

Stop de sloophamer met klassiek

Wijnkaters kunnen zich manifesteren in helse hoofdpijnen. Alsof iemand je hersenpan bewerkt met messen. Dat verdient een mens toch niet na een gezellige wijnproeverij? Enfin, klassieke muziek is als een massage voor de hersenen. Het kalmeert je brein en laat de mist weer opklaren.
Onze tip: De Canto Ostinato is sowieso al prachtig, maar het wordt nog mooier als je lekker op de grond mag liggen luisteren. Nou, dat kan gewoon. Dit jaar mag je je zitzak of matje meenemen naar het Scheepvaartmuseum (Amsterdam), Der Aa-kerk (Groningen) of de Koepelgevangenis (Breda) waar de Canto Ostinato live wordt vertolkt terwijl jij comfortabel uit brakt op de vloer.

Dat ziet er dus zo uit.

Zalvende woorden voor gebroken zielen

Sommige avonden ontsporen niet alleen in drankgelag, maar ook in drama. Mensen die huilen, schreeuwen, ruziemaken: je kent het wel. Dan zit je de volgende dag met een gruwelijke kater en allemaal gezeik. Juist dan heb je iemand nodig die je even meeneemt naar een ander oord. Die zachtjes in je oor fluistert dat het allemaal wel goed komt.
Onze tip: Bij Frontaal Podium in WORM staan eens in de zoveel tijd schrijvers op de planken die daar hun mooiste, vreemdste of grappigste verhalen voordragen. Zo spoel je die nare smaak van een rampavond snel weg. Op de eerstkomende editie hoor je onder andere voordrachten van Marieke Lucas Rijneveld, Elvis Peeters en Marco Martens.

Lekker rustig een boekie lezen.

Thuis kotsen en tussendoor film kijken

Als je te maken hebt met een waanzinnige kater die je zelfs belemmert uit bed te komen, dan is thuis een filmpje kijken misschien een beter idee. Krijg je toch nog wat cultureels mee en kun je ‘m gemakkelijk op pauze zetten als je maaginhoud zich weer een baan naar buiten vecht.
Onze tip: Voor de nieuwste films hoef je heus niet altijd naar de bioscoop: met Pathé Thuis kijk je ze gewoon thuis. Met CJP krijg je tot 50% korting op een film, dus dat verzacht het leed van je brakke staat van zijn sowieso.  

Lekker thuis Blade Runner 2049 kijken.

Heb jij eigenlijk helemaal geen kater en zit je vol levenslust? Check dan al onze andere CJP-kortingen op musea, filmhuizen, poppodia, festivals en meer.

 

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.