Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dit zijn de 6 meest irritante theatertypes
23 FEB 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: ART © Annemieke Van Der Togt • Meer blogs over Theater

Dit zijn de 6 meest irritante theatertypes

Diepe, diepe zucht. Er bestaan van die mensen die tijdens een voorstelling het bloed onder je nagels vandaan halen. Daarom deze lijst: om voor eens en altijd af te rekenen met dit theatertuig.

Leuk, naar ART met met hoofdrolspelers Waldemar Torenstra, Thijs Römer en Frederik Brom. Tenzij je naast types zit die niet lijken te weten welk gedrag gewenst is in het theater. Grrrrrrr.

1. Het ik-kom-nét-te-laat-en-dat-boeit-me-niks-type

Dit is het menselijk ongedierte dat altijd te laat komt in een theater en zich daar absoluut niks – maar dan ook écht niks – van aantrekt. Deze laatkomer heeft ook altijd een stoel precies, middenin de zaal, waardoor de héle rij moet opstaan om hem of haar erdoor te laten. Onderweg stapt de pannenkoek nog op een stuk of vier, vijf tenen. Prettig. Erg prettig.

2. Het ik-lach-om-alles-wat-ik-hoor-type

Die vent die werkelijk om alles lacht wat er op het toneel wordt gezegd én vervolgens de grap - wat niet eens een grap is - herhaalt. 'Wie nooit een wonde voelde, lacht om pijn', 'Hahaha, wie nooit een wonde voelde, lacht om pijn, hahaha'. Ja, lachen is een gezonde reactie op grappige dialogen. En ja, het is heerlijk om met een volle zaal van ha-ha naar ha-ha-ha-ha te gaan. Maar nee, je hoeft het echt niet te herhalen. Echt niet.

3. Het ik-check-m’n-telefoon-ieder-moment-type

Deze chick weet precies op het meest tedere moment in de voorstelling haar telefoon te pakken, waardoor ze met haar lichtbron het beste stuk in één klap verpest. Is dat wat er op Whatsapp wordt gezegd op dit moment echt belangrijker dan de theatervoorstelling? (Ja, dat was een retorische vraag en het antwoord is: nee.)

Waldermar Torenstra vindt het ook niet leuk... © Mark Engelen

4. Het ik-recenseer-de-voorstelling-meteen-even-type

Deze guy wil graag laten weten dat hij heel veel verstand heeft van theater en begint, nog voordat de voorstelling überhaupt is afgelopen, al met recenseren. Lijdzaam hoor je aan hoe hij  een halve recensie in het oor van zijn vriendin fluistert: 'Prachtig acteerwerk. Prachtig hè. Wel jammer van het zangstuk net. Hij kan het beter bij acteren houden.' Echt, stop daar gewoon mee.

5. Het ik-maak-een-foto-van-het-podium-voordat-de-voorstelling-begint-type

Dit is het type die voordat de voorstelling begint, een foto (met de kwaliteit van een aardappel) maakt van het podium en dit vervolgens op Facebook plaatst. Baanbrekende post.

6. Het ik-ben-behoorlijk-bekakt-en-wereldvreemd-type

Deze vrouw vertelt – net te hard – aan haar vriendin dat ze het zó bijzonder vindt dat er een donkere jongen in de voorstelling speelt: ‘Dat zie je echt nooit hè?’. Dit is het begin van een ellenlange conversatie over niks, want vervolgens begint ze over de buurman van de buurvrouw van haar overgrootmoeder die ooit eens op een verjaardag een Surinaams buurmeisje meenam.

Irriteer jij je ook mateloos aan deze theatertypes? Je bent niet de enige. Schreeuw nu één keer heel hard je frustratie eruit (ja, ook als je achter je bureau op werk zit) en koop met je CJP-pas een kaartje voor ART mét een lekkere korting. We laten ons niet wegpesten.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.