Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dennis Bergkamp is een ballerina
27 FEB 2018 • Door Rick van Veluw • Meer blogs over Lifestyle

Dennis Bergkamp is een ballerina

Je hoeft niet naar het theater of de bioscoop voor sierlijk ballet en karakteracteurs: op de grasmat is het ieder weekend raak. Voetbal is cultuur!

Dat zeggen we natuurlijk omdat je met CJP nu 50% korting krijgt op kaartjes voor de Jupiler League, maar ook omdat Dennis Bergkamp een prima ballerina was geweest en het een wonder is dat de Coen brothers Nathan Rutjes nog niet gecast hebben. Dit zijn acht voetballers die ook in het theater, de bioscoop of het museum scoren:

Dennis Bergkamp als ballerina

Als Dennis Bergkamp geen voetballer was geworden, had hij sowieso bij het Nationale Opera & Ballet gedanst. Iedere move op het veld is namelijk gestileerd. Neem nou zijn goal tegen Newcastle United in 2002: Bergkamp draait in een zuivere pirouette om zijn tegenstander heen en prikt de bal langs de doelman. Of wat dacht je van zijn legendarische doelpunt tegen Argentinië? Wat een controle, wat een souplesse, wat een choreografie.

Memphis Depay als schilderij

Van Goghs, Michelango’s of Rembrandts verbleken bij de rug van Memphis Depay. Een tatoeëerder kreeg carte blanche voor de rug van Neerlands kleurrijkste voetballer en hij maakte er een feestje van. Nu siert er alweer een tijdje een enorme leeuwenkop op Depays rug, goed te zien als hij na de wedstrijd van shirtje wisselt.

Wat een prachtig stukje kunst.

René Higuita als acrobaat

Het had de grootste keepersblunder ooit kunnen worden, maar René Higuita werd een legende. Zijn scorpion kick in de wedstrijd tegen Engeland (1995) ging de wereld over. Een speler van Engeland vuurt op het Colombiaanse doel, Higuita loopt iets naar achter, lijkt zich te laten vallen, maar tikt de bal dan met zijn beide hakken weg van het doel. Zien is geloven. Het Groot Kerstcircus Den Haag zou hem maar wat graag inlijven.

Nathan Rutjes als acteur

Hij heeft alles wat een goede karakteracteur nodig heeft: sprekende ogen, een kenmerkend kapsel en een herkenbare stem. Nathan Rutjes is een icoon. De 34-jarige voetballer van Roda JC groeide uit tot fanfavoriet met zijn immer positieve commentaar na de wedstrijd. Rutjes krijg je niet kapot: die vindt dat een blunderende scheids ‘ook hartstikke z’n best doet’ en zegt tegen boze fans dat ‘de vlaai thuis voor ze klaarstaat’. Een cultheld waar iedere regisseur van droomt.

FC Barcelona als performance

De hoogtijdagen van FC Barcelona: een heilige hoogvlakte van hogeschoolvoetbal die nooit meer bereikt zal worden, maar ook een art performance van jewelste. Het tika-takavoetbal is een perfecte symbiose van klikkende scharnieren en vloeiende lijnen. Een streling van het oog en dan is iedere combinatie ook nog eens uniek. Misschien wel meer waard dan een Monet.

De fans van Liverpool en Borussia Dortmund als muziekstuk

Dikke vette shoutout naar Gerry & The Pacemakers. Beter dan Bach, Beethoven of Chopin, de geniale componist Gerry Marsden. Hij schreef immers de klassieker You Never Walk Alone, geliefd in elk stadion. In deze uitvoering slaan de fans van Liverpool en Borussia Dortmund de handen in elkaar. Een vol stadion brult deze symfonie alsof ze maanden gerepeteerd hebben. In werkelijkheid is dit living in the moment. Kippenvel.

Wil jij je culturele kicks ook eens halen in het stadion? Met CJP krijg je 50% korting op kaartjes voor de Jupiler League!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.