Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Dartpijltjes gooien op Museumnacht010
22 FEB 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Museumnacht010, Rick van Veluw • Meer blogs over Festival Expo

Dartpijltjes gooien op Museumnacht010

Het aanbod voor de Museumnacht010 is groot. Zó groot, dat wij ook niet meer wisten wat we moesten tippen. Daarom gooiden we dartpijltjes op het programma.

Tijdens Museumnacht010 staan de deuren van Rotterdamse musea en andere creatieve plekken wagenwijd open. Denk aan de Kunsthal en het Boijmans, maar ook Worm, het Feyenoord Museum en het Goethe-Institut staan je met open armen op te wachten. Wij van CJP zagen door de culturele bomen het bos niet meer en gooiden daarom maar zes dartpijltjes op het programma. Dit zijn de tips die eruit rolden:

1. Verrijkt door visuele beperking in Koninklijke Visio

Mocht iemand ooit een dartpijltje in je oog gooien, dan moet je naar Rotterdam. Je hebt er namelijk het Oogziekenhuis en de Koninklijke Visio. Die laatste instelling helpt slechtziende of blinde mensen. Tijdens Museumnacht010 exposeren zij kunst van mensen met een visuele beperking. Bovendien kun je je er je andere zintuigen testen: hoe fijnzinnig zijn jouw smaakpapillen? En weet jij schuurpapier van marmer te onderscheiden met een blinddoek om?

Lika in opperste dartconcentratie.

2. Bouw mee: Lomowall in het Nederlands Fotomuseum

Het tweede pijltje belandde recht in een Lomowall. Sorry, ‘Lomowall’? Ja, wij weten dus ook niet wat het is. Gelukkig legt het Nederlands Fotomuseum dat netjes uit: een lomowall bestaat uit lomographs en dat zijn analoge foto’s. Voor de tentoonstelling Unwired plakt het museum een grote wand vol foto’s en jij mag helpen met dit prachtige mozaïek. 

Zo ziet zo'n Lomowall er dus uit.

3. Harmen Meinsma in de Kracht van Rotterdam

Dit pijltje kwam wel wat ongelukkig terecht, namelijk in de neus van een vrouw op leeftijd. Ze blijkt een vaste campingganger te zijn in Hoek van Holland, waar fotograaf Harmen Meinsma vorig jaar een fotoserie maakte. Hij legde de stamgasten van de plaatselijke camping vast alsof ze personages zijn in The Bold and the Beautiful. Zijn foto’s zijn te zien in de Kracht van Rotterdam. Je kunt niet naar binnen, maar ontdekt al glurend door het raam steeds meer foto’s.

Een van die prachtige portretfoto's van Harmen Meinsma.

4. Perforeer wedstrijd in Phoebe Rotterdam

Je kunt alleen maar blij zijn als je het pijltje van dienst op de zogeheten perforeerwedstrijd ziet belanden. Lijkt ons heel leuk namelijk! Galerij Phoebus heeft momenteel werk hangen van de Spaanse kunstenares Amparo Sard, die adembenemende werken maakt door gaatjes in papier te prikken. Misschien ontdek jij wel je eigen perforeertalent tijdens deze wedstrijd! Tijdens de Museumnacht010 bekijken galeriehoudster Mirjam de Winter en kunstenaar Regula Maria Müller wie de mooiste perforeercreatie weet te toveren.

Untitled van Amparo Sard.

5. Pimp je eigen farao in het Belasting & Douane Museum

Ook ‘pimp je eigen farao’ spreekt behoorlijk tot de verbeelding. De tekst op de website van Museumnacht010 is nogal cryptisch, maar het lijkt erop dat je je eigen farao kunt versieren. Lekker losgaan met glitters en verf alsof er geen morgen is, zoiets. Je mag je gepimpte farao bovendien ook mee naar huis nemen!

Onze Ayolt is een zeer begenadigd darter.

6. Ritmische composities van 150 km/u in V2_, Lab voor de Instabiele Media

Ook al zo’n aanlokkelijke titel: ritmische composities van 150 km/u. Wat gebeurt er tijdens Museumnacht010 allemaal in V2_? Nou, een machine van kunstenaar Philip Vermeulen vuurt ballen af op geluidsboxen. Met een rotvaart: de ballen worden met een snelheid van 150 kilometer per uur weggeschoten, weerkaatst en weer opgevangen. Zo ontstaat er een spannende compositie met The Physical Rhythm Machine als dirigent.

Dit zijn nog maar zes tips, maar het barst van de toffe events op Museumnacht010. Met CJP betaal je maar € 12,50 voor dit enorme museumfeest!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.