Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Zo deal je met stress
23 JAN 2018 • Door Zoë Heijke • Beeld: Treatwell • Meer blogs over Lifestyle

Zo deal je met stress

Je studie is zwaar, werk is vermoeiend en één blik in je agenda werkt verlammend. Geen stress, met deze acht tips ben je binnen no time weer een blij ei.

Haast? Koop dan snel een CJP-pas en trakteer jezelf op ontspanning mét 20% korting bij Treatwell. Is wat studie- of werkontwijkend gedrag mogelijk? Check onderstaande tips.

1. Drink een kop thee

Dé tip van moederlief. En ze heeft gelijk. Heet water met een smaakje zet je zorgen voor even opzij, maar dat is niet het enige voordeel. Wetenschappers aan Peking University hebben onlangs hun neuzen gestoken in het verband tussen thee en creativiteit. Wat blijkt: één kop thee zorgt voor een creatieve opleving. Hoezee! Zet de waterkoker maar aan.

2. Neem een massage

De beste manier om je schouders te ontspannen is een massage. Of zo'n lekkere Hot Stone variant. Bij aanschaf van een CJP-pas krijg je 20% korting op een behandeling bij Treatwell. Kun je gewoon die schouder- én Hot Stone massage boeken.

3. Check een ASMR-video

Autonomous Sensory Meridian Response: een dure term voor fluisterende, tikkende en wrijvende YouTubers, zoals Mascha Feoktistova aka Beautygloss. Het is naast een hit op YouTube ook een middel tegen stress. Althans, volgens sommigen dan. Wij krijgen er namelijk de kriebels van.

4. Eet meer veggies

Groente: we need them. Voor ons lijf, maar ook voor onze hersenen blijkt uit onderzoek van Universiteit van Sydney. Mensen die drie of vier keer per dag groente eten, blijken 12 procent minder kans op stress te hebben dan mensen die nul tot een keer per dag een portie groente naar binnen werken. Zullen we dan maar om vier uur een zak worteltjes opentrekken in plaats van chips?

5. Stretch!

Yoga: je wordt er heerlijk zen van, maar van de traditionale variant is bijna niets meer over. Veel yogascholen experimenteren met warmte, geiten, katten, wijn en sinds kort zelfs met chocolade. Het chocoladebedrijf Love Cacoa organiseert samen met yogalerares Guzel Mursalimova een 90 minuten durende chocolade yogasessie in Londen. Het concept is supersimpel: terwijl je rekt en strekt, knaag je aan een chocoladereep. Da's nog eens een kunst.

6. Pak je rust

En wat is de beste plek om je rust te pakken? Juist ja, de sauna. In de warmte kun je je verlossen van stresszweet en spanning in een heerlijke Finse- of infrarood sauna. Neem ook eens een duik in een zoutwaterbad. Of eh, duiken? Eerder drijven. Het zoute water zorgt er namelijk voor dat je gewichtloos kunt blijven drijven en dat zorgt voor minder stress! Check de website van Treatwell voor een sauna bij jou in de buurt. Enne, je krijgt dus 20% korting bij aanschaf van een CJP-pas.

7. Staar naar een kunstwerk

Gelukkig bestaan de surrealistische schilderijen van Salvador Dali. Kun je afwisselend grinniken en wegdromen. Wij verzekeren: binnen één minuut ben je je stress vergeten. 

Boat with Butterflies door Salvador Dali

8. Trakteer jezelf op een knipbeurt

Een nieuw jaar betekent nieuw haar! Word je blij van, dus minder gestresst. Niet zoveel haar op je hoofd, maar wel op je kin? Maak dan een afspraak bij een barbier! Onder het genot van een kop koffie kun je ontspannen je baard laten verzorgen. Wij verzekeren: jij stapt met een glimlach én frisse kop de deur uit. Oh ja, als je een CJP pas koopt, krijg je 20% korting bij Treatwell.

Een knipbeurt, massage, of liever een kleurtje op je nagels? Via Treatwell kan het, bij beautysalons in heel Nederland. Van ons krijg je nu 20% korting cadeau op een behandeling naar keuze.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.