Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Speelt Kendrick Lamar dit jaar in Hilvarenbeek?
29 JAN 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: Kendrick Lamar @ The Grammy's 2018 • Meer blogs over Festival

Speelt Kendrick Lamar dit jaar in Hilvarenbeek?

Oké, het is een wat deprimerende gedachte dat het nog een halfjaar duurt voordat de zomer losbarst, maar festivals maken ons hartje winter alvast warm met de eerste namen. Dit is de balans so far (en deze suggesties hebben wij).

Welke artiesten komen in hemelsnaam naar North Sea Jazz en wie boekt Kendrick Lamar? Wij hebben de vragen en antwoorden.

Rewire (6 t/m 8 april)

Wat? Een lekker eigenzinnig festival met avant-garde pop, experimentele elektronica en crazy performances.
Wie? Er staat al een heel puike line-up met James Holden & the Animal Spirits, Panda Bear en Nina Kraviz. Helemaal tof: Kyle Dixon en Michael Stein spelen de soundtrack van Stranger Things tijdens een show op Rewire. 
Wat wij nog willen zien: Eigenlijk hebben we helemaal geen wensen als het op Rewire aankomt: dit festival verrast en blaast je ieder jaar weer omver.

Motel Mozaique (19 – 21 april)

Wat? Het leukste stadsfestival van Rotterdam, met popmuziek die vaak onder de radar blijft.
Wie? Veel Belgische beloftes als Tamino en J. Bernardt, maar ook de terugkeer van Johan, de artpop van Everything Everything en het prachtige SOHN.
Wat wij nog willen zien: Vorig jaar had MoMo met Isaiah Rashad een mooie hiphopnaam, misschien kunnen ze voor de editie van 2018 ook nog iets uit de hoge hoed toveren?

WOO HAH! (13 – 15 juli)

Wat? Als een paddenstoel uit de grond geschoten en nu het grootste hiphopfestival van Nederland. Verkast voor deze editie naar het terrein van Best Kept Secret en gaat driedaags.
Wie? ‘Wie niet?’ kun je beter vragen. WOO HAH! zet hoog in met de komst van A$AP Rocky, J. Cole, Cardi B en Joey Bada$$. Ook de Nederlandse inbreng is dubbeldik vertegenwoordigd met Flonti Stacks (Ronnie Flex), Sevn Alias, Bokoesam en Jacin Trill.
Wat wij nog willen zien: Met deze line-up zijn we eigenlijk al dik tevreden. Maar zou het WOO HAH! nog lukken een klapper in de categorie Kendrick Lamar te boeken?

North Sea Jazz (13 – 15 juli)

Wat? Still going strong: het beste en leukste jazzfestival van Nederland (en misschien wel van Europa).
Wie? Er zijn nog geen namen bekend voor NSJ18, maar de line-up zit altijd barstensvol grote vissen. Vorig jaar verraste NSJ met Usher & The Roots, Van Morrison en Solange.
Wat wij nog willen zien: Kali Uchis is wat ons betreft de erfgename van Amy Winehouse en we smachten naar een show van SZA. Make it happen, North Sea Jazz!

MELT Festival (13 – 15 juli)

Wat? Net over de grens serveert MELT een eclectische mix van pop, elektronica en hiphop. Verwacht geen groene weiden, maar een rauw industrieel complex.
Wie? Een imponerend blik namen vooralsnog, met onder andere The xx, Tyler, the Creator, Cigarettes after Sex en Florence and the Machine.
Wat wij nog willen zien: Vince Staples zou geknipt zijn voor dit festival.

Welcome to the Village (19 – 22 juli)

Wat? Heerlijk sympathiek festival in een natuurgebied bij Leeuwarden met ieder jaar weer een prikkelende line-up.
Wie? Welcome to the Village gaat hartstikke lekker met de eerste namen: onder andere Warhaus, Torres, Thomas Azier en Mykki Blanco reizen af naar Leeuwarden.
Wat wij nog willen zien: Een Nederlandse band met een rauw randje, dat missen we nog. Korfbal is wat dat betreft een geweldige match.

Warm geworden voor deze festivalzomer? Bezorg jezelf een stevig potje voorpret en bestel nu festivaltickets met CJP-korting! Met je blauwe vriend krijg je onder andere korting op Rewire, Motel Mozaïque, WOO HAH!, North Sea Jazz, Welcome to the Village en nog veel meer festivals.

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.