Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Romeo & Julia is gewoon een ordinaire burenruzie
16 JAN 2018 • Door Rick van Veluw • Beeld: William Shakespeare • Meer blogs over Theater

Romeo & Julia is gewoon een ordinaire burenruzie

Driehonderd uur toneel van Shakespeare in een voorstelling van twee uur proppen: het Nationaal Toneel doet het zonder blikken of blozen. Dat kunnen wij ook, dachten we bij CJP.

Het is namelijk heel goed mogelijk om legendarische verhalen, sprookjes, mythes en films in enkele zinnen te vatten. Here we go:

Sneeuwwitje

Miss World 1812 wordt geterroriseerd én vergiftigd door haar stiefmoeder, maar verrijst uit de dood met de hulp van zes kleine mensen en een select aantal bosdieren. Trouwt direct met een prins na haar bijna-doodervaring.

De Odyssee

Vrouw wacht jarenlang tot haar man thuiskomt. Op haar erf wemelt het intussen van de vrijgezellen. Na twintig jaar komt haar man thuis en slaat hij al de bachelors dood.

Harry Potter

Bebrilde puber tovert zich door zijn moeilijke jeugd én collegejaren heen.

Romeo & Julia

Middenin een ordinaire burenruzie ontvlamt een verboden liefde, maar aan het einde is bijna iedereen dood.  

Titanic

Straatschoffie en rijkeluisdochter starten een stomende romance op het grootste cruiseschip ter wereld. Hun prille geluk wordt verstoord door het zinken van datzelfde schip.

The Godfather-trilogie

In deze trilogie volg je het wel en wee van een Italiaans-Amerikaanse familie die zich specialiseert in afpersing, liquidatie en het eten van goede pasta.  

De Ilias

Achilles heeft ff geen zin zich te mengen in een oorlog, ook al dreigt het Griekse volk te worden verdelgd. Pakt pas de strijdbijl op als iemand zijn beste vriend omlegt.

Lord of the Rings

Twee kinderen met vieze voeten doen verwoede pogingen een berg te beklimmen om daar een ring in lava te gooien. Op hun weg vinden ze diverse onooglijke wezens, stoffige tovenaars en een kolossale wereldoorlog.

Hans & Grietje

Een dom broertje en zijn evenzo domme zusje laten zich leiden door gulzigheid en vallen in de klauwen van een heks. Het duo vermoordt de oude vrouw op gruwelijke wijze door haar in een oven te duwen.

Star Wars

Futuristisch familiedrama waarin een boerenjongen verschillende ontdekkingen doet: hij kan goed overweg met een laserzwaard, er bestaan pratende robots en zijn verdwenen vader is de grootste klootzak van het heelal.

Benieuwd hoe Vincent Linthorst, Bram Suijker en Maarten Wansink er het vanaf brengen in Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)? De voorstelling is van 17 tot en met 21 januari alleen te zien in het Delamar Theater: CJP’ers betalen maar de helft van de prijs!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.