Artikelen Kortingen Win CJP events
Over CJP
Contact
Koop je pas Inloggen
Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 4
25 JAN 2018 • Door Lika Verploegen • Beeld: Ray Fuego • Meer blogs over Muziek

Likkebaardend Lekkere Luisterlijst Week 4

Er zijn wat kleurrijke releases uitgebracht deze week. Onder andere Zwart, Shades of Blue en Bloodshot Red Eyes.

Ray Fuego - Zwart (album)

Luisteren naar dit album is een beetje alsof je dertien kleine cadeaus uitpakt. Bij elke luisterbeurt ontdek je weer nieuwe pareltjes. Soms schunnig – ‘Ze gaf me ’n blik en m’n dick werd een stick’ – soms semi-romantisch – ‘Al die mensen om mij heen baby, maar altijd voel ik me lonely. Soms wil ik niet eens seks, I just want you to hold me’. We vinden Houthakker het vetst. Met een goeie guitarrif als intro, een percussiebreak en een fijn gastoptreden van mede Smibber Yung Nnelg. Ook komt Ray met een gezonde dosis rap en zelfs een klein beetje autotune.

tUnE-yArDs - I Can Feel You Creep Into My Private Life (album)

De hypervrolijke muziek van Merrill Garbus wordt begeleid met een ukulele en zeer onverwachte drumloops. Laat je niet afleiden door het discogehalte dat de liedjes overstemt. Weet namelijk dat wanneer je staat de swingen op Colonizer, je onbewust wat politieke onderwerpen aankaart (‘I turn on my white woman’s voice to contextualize acts of my white women friends’).

Yo La Tengo - Shades of Blue (single)

De Amerikaanse indierockband is herkenbaar als altijd. Yo La Tengo speelt weer met dromerige gitaarlijnen en langzame, stompe drums. Met de stem van Georga Hubley – die subtiel versmelt met de muzikale begeleiding – komt de poëtische tekst goed tot zijn recht. Waarom is het album nog niet uit? We willen meer!

Everything Is Recorded - Bloodshot Red Eyes feat. Infinite & Green Gartside (single)

Qua drama komt het zowat op het niveau van R. Kelly, maar stiekem is dat zó lekker. Bloodshot Red Eyes is een perfect lied om in de douche een volledige r&b-clip op te reconstrueren (inclusief een hysterische jankscène). Probeer voor de lol eens mee te blèren met de adlibs. Tien punten als je de hoge noten haalt.

Domo Genesis - Aren't U Glad You're U (mixtape)

Op zijn nieuwe mixtape laat Domo Genesis ons opnieuw zien dat hij zeker het meest onderschatte Odd Future-lid is. Lyrisch is hij een van de sterkste en zijn beats zijn wederom lekker oldskool. Misschien zelfs vergelijkbaar met die van Ghostface Killah of J. Dilla.

Drake - God's Plan (single)

Fuck yeah Drake dropt twee tracks van zijn aankomende album. Er is nooit genoeg Drake, zelfs niet na – het misschien een klein beetje overgewaardeerde – One Dance. Het gerucht ging dat Trippie Redd op God's Plan zou verschijnen, maar dat hij de deadline had gemist. Vrij pijnlijk, vooral omdat het nummer het record voor de meeste streams op Spotify in één dag (in de US) verbrak.

Volg onze Likkebaardend Lekkere Luisterlijst-playlist op Spotify. We updaten deze wekelijks met de nieuwste, tofste of opvallendste muziek. Artiesten uit de lijst live zien? Met je CJP-pas krijg je korting op concerten in de Melkweg, Doornroosje, Rotown en meer!

Comments

We maken gebruik van cookies om jouw website-ervaring te optimaliseren. Door gebruik te maken van CJP.nl ga je hiermee akkoord.